Hlavní obsah

Švédsko - Německo 5:2Švédové dál suverénní, po čtyřech zápasech mají plný počet dvanácti bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Krüger 1 : 0
20. Gogulla 1 : 1
27. Stalberg 2 : 1
29. Karlsson 3 : 1
37. Reimer 3 : 2
43. Persson 4 : 2
49. Franzen 5 : 2

Stockholm

Hokejisté Švédska pokračují na mistrovství světa v suverénních výkonech. Ve čtvrtém zápase základní skupiny B porazili bez problémů Německo 5:2 a mají na svém kontě maximální počet dvanácti bodů.

Foto: Petr Josek , Reuters

Hokejisté Švédska oslavují branku proti Německu

Článek

Domácí uklidnil už ve druhé minutě Krüger, který sice nejprve trefil tyč, ale puk se k němu vrátil a útočník Chicaga otevřel skóre. Švédové poté stejně jako v předešlých zápasech vcelku v pohodě kontrolovali hru, ale sekundu před koncem první třetiny se podařilo krátce po skončení přesilové hry Gogullovi vyrovnat.

Se sebevědomím Seveřanům to ale neotřáslo a ve druhé části si vypracovali dvoubrankové vedení, když se poprvé na turnaji mezi střelce zapsal i nejproduktivnější obránce základní části NHL Karlsson.

Němci poté sice po kombinační akci opět snížili, ale Švédsko ve třetí části získalo dvougólový náskok zpět. Na konečných 5:2 poté upravil před dosavadní nejvyšší návštěvou v Globen areně - 11 500 diváky - Franzén.

Mistrovství světa v ledním hokeji:
Skupina B (Stockholm):
Švédsko - Německo 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Krüger (Landeskog), 27. Stalberg (Hjalmarsson), 29. Karlsson (Zetterberg, Eriksson), 43. Persson (Larsson), 49. Franzén (Zetterberg) - 20. Gogulla (Hospelt, Schütz), 37. Reimer (Fischer, Gogulla). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Olenin (Rus.) - Dehaen (Fr.), Valach (SR). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 11 500.
Švédsko: Fasth - N. Kronwall, Karlsson, Hjalmarsson, Hedman, Brodin, S. Kronwall - Eriksson, Zetterberg, Franzén - Alfredsson, Järnkrok, Silfverberg - Stalberg, Krüger, Landeskog - Larsson, Persson. Trenér: Pär Marts.
Německo: Endras - Reul, N. Goc, Schubert, Lavallée, Krueger, Akdag, Ondruschka, Fischer - Greilinger, M. Goc, Pietta - Kaufmann, Barta, Schütz - Tripp, Hospelt, Furchner - Reimer, Ullmann, Gogulla. Trenér: Jakob Kölliker.

Reklama

Související témata: