Hlavní obsah

Jihlava - Sparta 0:2Sparta i bez Lafaty suverénně vyhrála v Jihlavě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hušbauer 0 : 1
43. Brabec 0 : 2
Záznam online reportáže

Bez větších potíží fotbalisté Sparty Praha zvládli poslední ligovou bitvu před zimní přestávkou v Jihlavě. Svěřenci trenéra Lavičky byli od začátku zápasu jednoznačně lepším týmem a jen mizerná muška či v některých případech špatná finální přihrávka hostující družiny ušetřila domácí Vysočinu většího výprasku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný David Lafata.

Článek

Pražané solidně kombinovali, tradičně po akcích z křídel se dostávali před Hanuše, ale ten odolával. V dobrých pozicích jej nepřekonali Dočkal ani Krejčí. Vedení získali hosté po rohovém kopu, kdy jihlavský brankář vyboxoval míč na hranici pokutového území, spoluhráč Fulnek jen promáchl a Hušbauer parádním obloučkem poslal míč do sítě - 0:1.

Tou dobou už hrál úřadující český šampión bez kanonýra Lafaty, jehož po pěti minutách na půlící čáře zastavil důrazným atakem Kryštúfek. Útočník Sparty se chytil za záda, nechal se ošetřit a ještě dvanáct minut se snažil, pak však boj o vylepšení podzimní desetigólové bilance musel vzdát.

I bez nejproduktivnějšího muže však Sparta držela režii zápasu ve své moci, protože Jihlava až příliš kazila, nedostupovala protihráče, ztrácela mnoho míčů a s výjimkou dvou dalekonosných střel Mešanoviče a Harby nebyla nebezpečná. Naopak Pražané měli mnoho šancí, jenže Krejčí, Dočkal ani Přikryl se prosadit nedokázali. Klid tudíž získali hosté až po parádě Brabce, jenž si odražený míč elegantně zpracoval na stehně a z otočky pálil nechytatelně k tyči - 0:2.

Po obrátce zhatil snahu Jihlavy o korekci skóre Kukol, který po tvrdých zákrocích na Krejčího a Holka viděl dvě žluté karty a musel předčasně do sprch. V deseti už domácí neměli na zvrat nárok. Pražané však ukolébaní dvougólovým náskok nehráli tak přesně, navíc do zahuštěné obrany pronikali jen velmi obtížně. A když už Krejčí málem triumfálně zvedal ruce nad hlavu, zastavila jeho ránu tyčka. I tak Sparta shrábla tři body.

16. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 23. Hušbauer, 43. J. Brabec. Rozhodčí: Proske - J. Paták, Hock. ŽK: Kukol - Matějovský, Holek. ČK: 60. Kukol. Diváci: 4155 (vyprodáno).
Jihlava: Hanuš - Vaculík, Kryštůfek, J. Krejčí, Marek - T. Kučera, Šulek (67. Kovář) - Fulnek (46. Kosak), Harba, Kukol - Mešanovič. Trenér: R. Kučera.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Mareček, Matějovský (74. Vacek) - Dočkal, Hušbauer (83. Schick), L. Krejčí - Lafata (17. Přikryl). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: