Hlavní obsah

Kdysi ho zastavila operace srdce. Teď chci stabilně hrát, vysvětluje slávista Prošek hostování v Sokolově

Sokolov

Slávistický odchovanec Václav Prošek má na svém kontě čtyřiadvacet prvoligových zápasů v dresu „sešívaných“, ale další starty v nejvyšší fotbalové soutěži na podzim nepřidá. Je totiž na hostování v druholigovém Baníku Sokolov, s nímž hodlá bojovat o přední příčky ve FNL. „Chtěl jsem hlavně stabilně hrát,“ vysvětlil krajní záložník Prošek v rozhovoru pro Sport.cz svůj přesun na západ Čech.

Foto: Sport.cz

Václav Prošek v dresu Sokolova.

Článek

Jak se ohlížíte za svou dosavadní kariérou v pražské Slavii?

V prvoligovém áčku jsem byl necelé čtyři sezóny. Na rok jsem ale vypadl kvůli operaci srdce. Jinak jsem de facto strávil celou dobu v jediném klubu. Na začátku jara v minulé sezóně to vypadalo, že bychom se mohli zlepšit. Pak se nám výsledkově nedařilo a byli jsme namočení do boje o záchranu. Hlavně, že jsme se udrželi. Jsem rád za každý ligový zápas.

Proč jste ve Slavii v létě nezůstal?

Asi bych nehrál pravidelně a zvolil jsem hostování. Nevyhledával jsem ani jiné prvoligové kluby, protože jsem chtěl stabilně nastupovat. A nemám jistotu, jestli by to bylo v první lize. Proto moje volba směřovala do druhé ligy.

A nakonec z toho vzešel Baník Sokolov. Jak jste se ocitl právě v tomto týmu?

Existovala jakási dohoda s Ústím nad Labem, ale Slavia se do toho vložila a domluvila se se Sokolovem. Přijel jsem a už jsem tady zůstal. Poznávám dobrou partu. Vedení klubu ví, co chce. Navíc trenéra Daniela Šmejkala jsem znal z dorostu Slavie a po operaci srdce jsem u něj znovu začínal v juniorce, než jsem se vrátil do áčka.

Můžete porovnat Sokolov s první ligou?

Na tréninku velké rozdíly nevidím. Tempo je vysoké a dá se přirovnat i k vyšší soutěži. Uvidíme, jaké to bude v zápasech. V Sokolově je velmi slušný tým, co se týče druholigových kvalit. Podle toho bychom chtěli hrát na špici. Bydlím v Praze a zatím dojíždím a sháním si bydlení. Sokolov má ale ubytovnu, takže není problém tam zůstávat přes noc.

Počítáte s návratem do Slavie Praha?

Nevím přesně, zda sokolovské hostování je na půl roku nebo na rok. A pak se uvidí, jestli a kdy se vrátím.

Reklama

Související témata: