Hlavní obsah

Maradona se chce vrátit na trávníky

BUENOS AIRES

Nemusí to trvat dlouho a zřejmě znovu uvidíme argentinskou fotbalovou legendu Diega Maradonu běhat po fotbalových trávnících. Bývalý slavný hráč koketuje s myšlenkou hrát v nějaké nižší soutěži a už dostal nabídku od týmu Excursionistas, který hraje čtvrtou argentinskou ligu. Klub už sehnal čtyři sponzory, díky nimž by mohl někdejší hvězdu platit.

Článek

Maradona vyjádřil přání hrát v nějaké nižší soutěži v jednom televizním rozhovoru. "Rád bych ještě hrál někde ve čtvrté nebo nižší lize, protože tam není takový tlak jako v poloprofesionálních soutěžích," svěřil se mistr světa z roku 1986.

Toho se hned chytili představitelé Excursionistas a nabídli Maradonovi angažmá. "Hned jak jsme ten rozhovor uviděli, přišlo nám to jako skvělý nápad. Chceme Maradonu zařadit do sestavy a věříme, že nám pomůže vybojovat postup. Byli bychom nesmírně pyšní, pokud by oblékl náš dres," řekl novinářům šéf klubu Armando Mainoli.

Naposledy hrál před osmi lety

Maradona by mohl za tým nastoupit v devíti zápasech a případně dalších čtyřech utkáních o postup. První zápas čeká Excursionistas 4. února. Maradona odehrál poslední soutěžní duel v dresu týmu Boca Juniors v říjnu 1997, kdy jeho tým porazil v nejvyšší argentinské soutěži rivala z River Plate 2:1.

V minulých letech bojoval Maradona se závislostí na kokainu, nadváhou a různými zdravotními problémy, po operaci žaludku však shodil 50 kilogramů a v poslední době byl v dobré kondici. V minulém týdnu se zúčastnil exhibice v Riu de Janeiro, po níž měl konflikt na letišti a byl nakrátko zadržen policií.

Reklama