Hlavní obsah

Přestupová bomba? Bayern touží po Neymarovi, údajně nabídne 86 miliónů liber

Mnichov

Žádný Real Madrid, Barcelona ani Chelsea. Brazilský fotbalový supertalent Neymar by mohl v létě zamířit do německé bundesligy jako nejdražší hráč světa. Podle serveru britského listu The Metro mají na jedenadvacetiletého hráče políčeno zástupci Bayernu Mnichov - a údajně chystají astronomickou nabídku 86 miliónů liber (asi 2,6 miliardy korun).

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brazilec Neymar se v hledáčku několika velkých evropských klubů. Nově prý i Bayernu Mnichov.

Článek

Pokud by k této rekordní transakci nakonec došlo, Neymar by se stal nejdražším fotbalistou světa. O šest miliónů liber by překonal dosavadní rekord Cristiana Ronalda, který v roce 2009 zamířil z Manchesteru United do Realu Madrid.

Případný přestup vycházející hvězdy brazilského fotbalu však má jeden háček - zástupci Santosu, za který Neymar hraje, se několikrát nechali slyšet, že před světovým šampionátem v roce 2014 svůj klenot neprodají. Ani jedenadvacetiletý hráč dosud nejevil velký zájem o odchod do Evropy, k čemuž ho už v minulosti vyzvali legendární hráči Pelé nebo Ronaldo.

Neymarův příchod by mohl nastartovat novou éru Bayernu Mnichov, který na jaře suverénně kráčí za německým titulem. Bavorský celek v létě převezme kouč Josep Guardiola a média na celém světě spekulují, který fotbalista bude první velkou posilou Bayernu. Mnichovský celek si už v letošní sezóně jeden primát připsal, když za 40 miliónů liber udělal ze Španěla Javiho Martíneze nejdražší přestup v historii bundesligy.

Jedenadvacetiletý Neymar je v současnosti největším talentem brazilského fotbalu - v 209 zápasech za Santos nastřílel už 129 gólů, v seniorském národním týmu odehrál 28 utkání, v nichž sedmnáctkrát skóroval.

Reklama

Související témata: