Hlavní obsah

Další zrada v Dortmundu? Reus odmítl v Borussii smlouvu a Bayern čeká, píší v Německu

Bundesligová Borussia Dortmund možná brzy přijde o další svůj klenot, který by mohl opět zakotvit v táboře hlavního rivala, Bayernu Mnichov. Útočník Marco Reus totiž podle deníku Bild odmítl nový kontrakt. Žádný div, protože kolem pětadvacetiletého ofenzivního záložníka krouží lasa také z Barcelony a Manchesteru United.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Mario Götze si vzpomněl i na kamaráda Marka Reusse, který o MS pro zranění přišel. Sejdou se oba v Bayernu?

Článek

Reus má podle německého tisku s Borussií kontrakt do roku 2017 s tím, že od příštího roku se v rámci stávající smlouvy aktivuje výstupní klauzule v hodnotě 35 miliónů eur.

Borussia svému útočníkovi nabízí v rámci prodloužení kontraktu vylepšení podmínek ale zároveň i zrušení výstupní klauzule. „Nebudu o svém kontraktu nic říkat. Můžu jen zdůraznit, jak dobře se v Dortmundu cítím," řekl Bildu Reus.

Napodobí Götzeho a Lewandowského?

Na Vestfálském stadiónu už ale podobné situace dobře znají. Podobně si odchody do Bayernu vytrucovali Mario Götze a Robert Lewandowski.

V Německu se hojně spekuluje právě o Reusově příchodu do bavorského velkoklubu. Nicméně sportovní ředitel mnichovského celku Matthias Sammer nedávno možné další posílení odmítl potvrdit.

"Může být, že všechno už zůstane takhle, ale může to dopadnout i jinak," pravil neurčitě. "Přestupové okno je dlouhé, musíme to vyřešit moudře. Teď máme dost hráčů," zůstával tajemný.

Reklama

Související témata: