Hlavní obsah

Haló, jak mě slyšíte? Vůbec! A tak se penalta za jasný faul na Kadlece nekopala

Frankfurt

Takový pech naštve. Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt podlehli ve 3. bundesligovém kole Augsburgu 0:1, přitom měli za jasný faul na českého legionáře Václava Kadlece kopat penaltu. Měli, ale nekopali. Z kuriózního důvodu - rozhodčí se neslyšeli, v inkriminovaný okamžik jim selhalo komunikační zařízení. „Něco takového se nám ještě nestalo,“ bědoval člen komise rozhodčích Hellmut Krug.

Foto: Profimedia.cz

Václav Kadlec z Frankfurtu (vpravo) bojuje o míč s obráncem Augsburgu Abdulem Rahmem Babou.

Článek

Pěkný zářez. Soupeř si v 16. minutě přidržel za dres a poslal k zemi Václava Kadlece, který shodou okolností poprvé od prosince odehrál celé bundesligové utkání. Jenže čtvrtému rozhodčímu Patricku Ittrichovi se nepovedlo hlavního sudího Manuela Gräfeho na nedovolený zákrok Dominika Kohra upozornit. A tak se hrálo dál.

„Pan Gräfe ke mně po zápase přišel a řekl: Je mi líto, byla to jasná penalta," hlásil po utkání Thomas Schaaf, trenér Eintrachtu. A zachoval se jako frajer. „Penalta by nám samozřejmě pomohla, ale není to omluva pro naši porážku. Udělali jsme příliš mnoho chyb," utnul kouč případné nářky.

Nejen penalta, měla následovat i červená karta

Frankfurt přitom utrpěl první porážku v sezóně a v tabulce je desátý. Protest ovšem podávat nebude. „Z tribuny jsem viděl jasnou penaltu. Byl to závažný verdikt proti nám. Měla to být nejen penalta, ale i červená karta pro toho hráče Augsburgu. Ale bohužel, stane se," uvedl Heribert Bruchhagen, šéf představenstva Eintrachtu.

Sudí však samozřejmě mají malér. „Něco takového se nám ještě nestalo. Že to neviděli rozhodčí ani asistent, ale čtvrtý sudí, který však nemohl komunikovat... To člověk nevymyslí," styděl se člen komise rozhodčích Hellmut Krug.

Reklama

Související témata: