Hlavní obsah

Fotbalisty Slovácka čeká ostrý start do sezony. Laťku máme nastavenou vysoko, ví hradišťský trenér

Po výsledkově vydařené přípravě vstoupí ve čtvrtek úvodním utkáním 2. předkola konferenční ligy v bulharském Plovdivu proti tamnímu Lokomotivu do náročné sezony, v níž si po osmnácti letech zahrají evropský pohár a zároveň budou obhajovat výtečnou čtvrtou příčku z minulého ročníku nejvyšší soutěže. Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík si uvědomuje, že zejména nejbližší týdny budou pro jeho mužstvo mimořádně náročné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík během utkání na Spartě.

Článek

„Čeká nás ostrý start. Budeme hrát každé tři až čtyři dny. Asi se na nás trochu podepíše cestování, ale na to se nelze vymlouvat. Laťku máme nastavenou hodně vysoko. Zase se budeme chtít pohybovat v popředí tabulky a v konferenční lize dojít co nejdál. Hlavně zpočátku se budu snažit rozložit zátěž na co nejvíc fotbalistů, avšak střídat dvě odlišné jedenáctky si nemůžeme v našich podmínkách dovolit. Věřím, že jsme dobře nachystaní," je přesvědčený Svědík, jemuž dělá starosti zranění záložníka Petržely. Hradišťský celek bude čekat po návratu z Bulharska v neděli premiérové ligové střetnutí v Liberci.

Slovácko se už musí obejít bez loňského desetigólového střelce Klimenta, který odešel do polské Wisly Krakov. Na hrotu ho zřejmě zpočátku nahradí v základní sestavě urostlý Cicilia. „Útočník Ondřej Šašinka, jehož jsme přivedli z Baníku, se mi zdá po náročné přípravě trochu unavený. Na jaře dlouho nehrál, zatím se s formou příliš nepotkává," prozradil hradišťský kouč. Z Ostravy přišel i záložník Holzer a z Liberce gólman Nguyen. „Počítám s ním jako s brankářskou jedničkou. Proto jsme ho brali, Filip má moji důvěru," tvrdí.

Ze sedmi přípravných utkání Slovácko šestkrát zvítězilo a jednou remizovalo. „To ale neznamená, že jsem v našich výkonech neviděl rezervy," nepropadá Svědík přehnanému optimismu. „Po každém zápase jsem měl klukům co vytknout. Navíc přátelské duely jsou něco úplně jiného než soutěžní střetnutí. Takže z našich úspěšných výsledků nic moc nevyvozuji. Nemůže to být měřítko pro evropský pohár a ligu," má jasno.

Netají, že zejména na soustředění ve Slovinsku se snažil pro svůj tým vybrat soupeře s obdobným herním stylem, jakým se prezentuje Plovdiv. „Odpovídaly tomu hlavně polská Cracovia a maďarské Paksi. Počínají si na hřišti obdobně jako Lokomotiv Plovdiv, který vyniká především skvělou organizací hry," stihl si už Svědík zjistit.

Reklama

Související témata: