Hlavní obsah

Nedvěd je ve čtvrtfinále Ligy mistrů, Čech vypadl

PRAHA

Fotbalisté Barcelony oplatili v úterý Chelsea loňské vyřazení v Lize mistrů. Londýnský celek, jehož branku stráží Petr Čech, remizoval na Nou Campu 1:1 a po úvodní prohře 1:2 pro něj soutěž skončila už v osmifinále. Se štěstím naopak postoupil Juventus Turín s Pavlem Nedvědem.

Článek

Juventus si zajistil postup v souboji Werderem Brémy až dvě minuty před koncem, kdy skóroval Emerson po obrovské chybě gólmana Wieseho. Juventus vyhrál 2:1 a do čtvrtfinále se kvalifikoval díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře. V prvním zápase v Německu "Stará dáma" podlehla 2:3. Nedvěd si první čtvrtfinálový zápas nezahraje, protože dnes dostal třetí žlutou kartu v soutěži. Dál ale může doufat ve vytoužený triumf v Lize mistrů.

Ve čtvrtfinále je také Villarreal, kterému dnes s Glasgow Rangers stačil k postupu nerozhodný výsledek 1:1, protože v Glasgowě uhrál remízu 2:2.

Lampardovo vyrovnání přišlo pozdě

Barcelona v souboji možná nejlepších týmů světa neponechala proti Chelsea nic náhodě a s přehledem kontrolovala náskok z prvního utkání. Na Nou Campu sice nerozpoutala tradiční ofenzivní smršť, ale předvedla precizní výkon v obraně. Chelsea se nedostala do vážnější šance, pouze střídající Crespo zahrozil po hodině hry. Naopak v 78. minutě předvedl další ze svých kousků nejlepší hráč světa Ronaldinho, který hladce přešel přes zadáky Chelsea a nekompromisně prostřelil Čecha.

Ve třetí minutě nastavení sice z penalty vyrovnal Lampard, ale na vstřelení druhého gólu, který by zajistil alespoň prodloužení, už hosté čas neměli. Barcelona tak svému rivalovi oplatila loňské vyřazení ve stejné fázi soutěže.

Werder senzaci nedotáhl

Velké nervy přichystali svým fanouškům fotbalisté Juventusu. Lídr italské ligy chtěl rychle smazat jednobrankové manko z úvodního duelu, ale místo toho ve 13. minutě překonal Buffona francouzský špílmachr Micoud. Nedvěd táhl většinu akcí Juventusu a byl téměř k neudržení. Juventus vyrovnal až v 65. minutě, kdy se po akci českého záložníka trefil francouzský kanonýr Trezeguet.

Werder však dlouho držel senzační postupovou remízu, ale v 88. minutě jej potopil kiks brankáře Wieseho. Tomu z náruče k překvapení všech vypadl míč a brazilský středopolař Emerson střelou z deseti metrů do prázdné brány rozradostnil stadion Delle Alpi.

Do čtvrtfinále měli namířeno i Glasgow Rangers. Ve Villarrealu vedli od 12. minuty díky dánskému reprezentantovi Lövenkrandsovi, který se trefil i v prvním zápase. Španělský tým ale čtyři minuty po přestávce spasil sváteční střelec Arrubarrena a Villarreal, který si udržel letošní neporazitelnost, se tak ve své premiéře v Lize mistrů může těšit na čtvrtfinále.

Osmifinálová fáze Ligy mistrů pokračuje ve středu zápasy Arsenal - Real Madrid, Olympique Lyon - PSV Eindhoven, AC Milán - Bayern Mnichov, Liverpool - Benfica Lisabon.

V pátek bude v sídle UEFA rozlosováno čtvrtfinále. Kompletní seznam čtvrtfinalistů bude ale znám až 14. března, kdy je na programu přeložené utkání Inter Milán - Ajax Amsterdam.

Liga mistrů - odvety osmifinále
FC Barcelona - FC Chelsea 1:1 (0:0)
Branka: 78. Ronaldinho - 90+3. Lampard z pen. Rozhodčí: Merk (Něm.). Diváci: 90 000.
První zápas 2:1, postoupila Barcelona.
Juventus Turín - Werder Brémy 2:1 (0:1)
Branky: 65. Trezeguet, 88. Emerson - 13. Micoud. Rozhodčí: Poll (Ang.). Diváci: 40 000.
První zápas 2:3, postoupil Juventus.
FC Villarreal - Glasgow Rangers 1:1 (0:1)
Branky: 49. Arrubarrena - 12. Lövenkrands. Rozhodčí: Hamer (Luc.). Diváci: 22 000.
První zápas 2:2, postoupil Villarreal.

Reklama

Související témata: