Hlavní obsah

Nedvědovi se vzdálil sen, Juventus prohrál na Arsenalu

fly, pnSport.cz

Sen českého záložníka Pavla Nedvěda o výhře v prestižní Lize mistrů je znovu ohrožen. Juventus Turín prohrál na hřišti londýnského Arsenalu 0:2 a v domácí odvetě jej čeká těžký úkol. O výhře Arsenalu rozhodly góly Fabregase a Henryho. Ve druhém čtvrtfinále mezi Benfikou Lisabon a FC Barcelona branka nepadla.

Článek

Jednou z hlavních figur na stařičkém stadiónu Highbury byl hostující Patrick Vieira. Ten minulých devět sezón hrál právě za Arsenal, loni v létě ale zamířil do Juventusu. Návrat do známého prostředí příliš vydařený nebyl.

První gól padl právě po chybě záložníka italského mistra ve 40. minutě. Vieirovi odebral čistě míč krajan Pires, přihrál Henrymu a domácí kanonýr českou uličkou vysunul Francesca Fabregase. Španělský hráč střelou do protipohybu Buffona otevřel skóre.

Druhou trefu mohl vzápětí přidat po zaváhání Thurama Henry, z těžkého úhlu ale minul branku Juventusu. Dvojice Fabregas - Henry hrozila dál, španělský fotbalista mohl zvýšit po hodině hry, z dobré pozice ale místo střely zvolil přihrávku Henrymu, jehož střelu vytlačil Buffon na roh. Francouzská hvězda si chuť spravila v 69. minutě. Fabregas nesobecky přihrál pod sebe a domácí kanonýr nedal vyběhlému Buffonovi šanci.

Juventus přišel o tři hráče do odvety

Nepodařený večer završil hostující Vieira v 71. minutě, kdy dostal žlutou kartu a bude tak Juventusu v odvetě chybět. Stejně tak Camoranesi a Zebina, kteří byli po dvou žlutých kartách vyloučení. Juventus tak dohrával jen o devíti hráčích.

Na Arsenalu chyběl pro žluté karty italskému celku český záložník Pavel Nedvěd, pro zranění stehenního svalu z víkendového ligového utkání se mezi nominovanými neobjevil ani Alessandro del Piero.

Arsenal zvítězil 2:0 a pokud nebude chtít český záložník promarnit další šanci na zisk poháru pro vítěze Ligy mistrů, bude muset s Juventusem na domácím stánku Delle Alpi minimálně dvakrát skórovat. Arsenal ale v posledních sedmi utkání prestižní soutěže neinkasoval.

Ronaldinho a spol. se neprosadili

Se stejnými šancemi půjdou do odvety hráči Benfiky Lisabon a Barcelony. Atraktivní utkání s mnoha šancemi na obou stranách totiž skončilo bezbrankovou remízou.

Sebevědomá Barcelona přitom měla v Lisabonu blízko k úvodnímu gólu už v sedmé minutě, kdy Ronaldinho rozehrával v šestnáctce Benfiky přímý kop, jeho střelu skrz zeď ale brankář Moretto vyrazil a Brazilec neuspěl ani při dorážce.

V živém utkání zahrozil před druhou brankou střelou nad Fernandes, záhy poté měla Benfica štěstí, když Decovi nesedl v nadějné pozici míč a jeho volej šel mimo tyče. Otevřít skóre se nepodařilo ani Geovannimu při protiútoku domácích, jeho rána prolétla těsně nad břevnem Valdésovy branky.

Ostrostřelce Barcelony trápil gólman Benfiky. Jeho reflexivní zákrok rozesmutnil Van Bommela a v závěru prvního poločasu skončil s hlavou v dlaních Eto'o, když tváří v tvář Morettovi neuspěl. V úvodu druhé půle se střelci Barcelony blýskli dalšími pěknými šancemi, ale jak Larsson, tak vzápětí Motta trefili jen tyče Morettovy branky.

Všichni svatí ale stáli i při Barceloně, když Geovanniho střelu do odkryté branky srazil jeden z obránců. Dvacet minut před koncem pak mohli hosté poděkovat rozhodčímu, protože nebyla odpískaná penalta za ruku v šestnáctce jednoho z hráčů španělského celku.

Odvety dnešních zápasů jsou na programu za týden v Barceloně a v Turíně. Zítra budou rozehrány čtvrtfinálové zápasy Olympique Lyon - AC Milán a Inter Milán - FC Villarreal.

Liga mistrů - čtvrtfinále
Arsenal FC - Juventus Turín 2:0 (1:0)
Branky: 40. Fabregas, 69. Henry. Rozhodčí: Fröjdfeldt (Švéd.). ČK: 87. Camoranesi, 89. Zebina (oba Juventus). Diváci: 35 472.
Benfica Lisabon - FC Barcelona 0:0
Rozhodčí: Bennett (Angl.). Diváci: 65 000.

Reklama