Hlavní obsah

Arsenal vykročil do semifinále LM vítězstvím

Jediná chyba španělského Villarealu v jinak neprostupné defenzivě v průběhu 1. poločasu rozhodla středeční druhý semifinálový souboj Ligy mistrů ve prospěch londýnského Arsenalu. Ten už podeváté v řadě udržel v prestižní soutěži čisté konto. Odveta se hraje příští úterý ve Villarrealu.

Článek

Arsenal měl v úvodu převahu. Získával ji především při standardních situacích, protože defenzivní blok Villarealu fungoval naprosto precizně a domácí se jen složitě dostávali přes zahuštěnou obranu.

Borci anglického týmu se snažili hrát především přes Henryho, který byl prakticky u všeho. Po jeho trestném kopu mířil Toure těsně vedle, po rohu francouzského ´kouzelníka´ pálil nebezpečně Gilberto a parádní přihrávku neproměnil Ljungberg. Čtyři minuty před přestávkou pak sice hostující zadáci odvrátili roh Henryho, ale míč se k němu vrátil, a tak ho pohotově poslal Hlebovi do běhu, který kolmicí za španělskou obranu chybně zahrávající ofsajd systém vybídl Toureho ke gólu skluzem - 1:0.

Španělský tým se do vážné šance nedostal. I v tomto případě znamenal vážné nebezpečí jediný muž v osobě Riquelmeho: jeho dva trestné kopy ale Lehmann chytil, po pasu na Forlána a pohotové přihrávce na malé vápno Senderos pokryl Jose Mariho.

Arsenal kontroloval hru

Villareal po obrátce přidal na ofenzivní snaze, čímž se otevřel prostor i pro kontry Arsenalu a po deseti minutách mohl po Ebouho přihrávce skórovat Henry, ale jeho pokus stačil hlavou odvrátit Arzo. Arsenal hru kontroloval, několikrát se dostal do náznaku slibné šance, ale ve dvou nejlepších pozicích pálil Henry slabě, a když hlavou v nastavení prodlužoval míč k Bergkampovi, stačil nebezpečí uhasit Alvarez.

Do šancí se dostali i hosté, ale se střelou Senny si Lehmann poradil, byť míč zkrotil nadvakrát. Další pokusy ve třech hráčích napadajícího Villarealu už k ničemu nevedli, i díky pohotovému vyběhnutí Lehmanna proti Forlánovi, a tak se Arsenal v posledním mezinárodním utkání na slavném Highbury radoval z vítězství, které mu při první účasti mezi čtyřmi nejlepšími týmy přiblížilo historický postup do finále Ligy mistrů.

Arsenal FC - Villarreal CF 1:0 (1:0)
Branka: 41. Touré. Rozhodčí: Plautz - Mayr, Bereuter (všichni Rak.). ŽK: Cesar Arzo, Riquelme, Tacchinardi, Alvárez (všichni Villarreal). Diváci: 38 000.
Arsenal: Lehmann - Eboue, Touré, Senderos, Flamini - Hleb (80. Bergkamp), Fabregas, Silva, Pires - Ljungberg (81. Van Persie) - Henry. Trenér: Wenger.
Villarreal: Barbosa - Javi Venta, Alvárez, Cesar Arzo, Arruabarrena - Senna, Tacchinardi, Sorín (73. Josico) - Riquelme - Forlán (90. Calleja), José Mari (55. Franco). Trenér: Pellegrini.

Reklama

Související témata: