Hlavní obsah

Sudí přijde kvůli pózování v dresu Barcelony o finále LM

PAŘÍŽ

Necelých 24 hodin před výkopem finále Ligy mistrů stáhla Evropská fotbalová unie (UEFA) ze zápasu norského pomezního rozhodčího Oleho Hermanna Borgana kvůli tomu, že se nechal pro úterní vydání listu Drammens Tidende vyfotografovat v dresu Barcelony. V utkání na Stade de France ho nahradí krajan Arild Sundet, který narychlo přiletí do Paříže ve středu ráno.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalový rozhodčí

Článek

Jednačtyřicetiletý Borgan přiznal, že udělal chybu a omluvil se. Ujistil, že v utkání katalánského klubu s Arsenalem si bude počínat zcela nestranně, ale nakonec o účast ve vrcholném utkání přišel.

"Bylo to ode mě nepromyšlené a hloupé. Nedomyslel jsem všechny souvislosti a následky, když mě požádali, abych si ten dres oblékl," uvedl dnes Borgan, který měl na čáře pomáhat krajanovi Terjemu Haugemu. Zkušený hlavní sudí ještě před zásahem UEFA prohlásil, že Borgan se nezachoval zrovna inteligentně.

Zajímavá věc pro média

Trenérů obou týmů se jednání rozhodčího nijak nedotklo. "V zápase mě rozhodčí nezajímají. Pracují tvrdě a poctivě. Fakt, že si jeden z nich oblékl dres Barcelony, na mém přesvědčení nic nezmění. Ale je to podivné a může to způsobit spory," uvedl kouč Arsenalu Arséne Wenger na tiskové konferenci před zápasem.

Jeho protějšek Frank Rijkaard v žertu navrhl, že by se celá událost mohla vyřešit tím, že by Borgan dostal ještě dres Arsenalu. "Pro média je to zajímavé, ale já způsobilost rozhodčího ani jeho asistentů nezpochybňuji," uvedl barcelonský trenér.

Reklama