Hlavní obsah

Přijede vítěz Ligy mistrů, vysvětluje Sparta, proč jsou vstupenky na Chelsea dražší než na Neapol

Praha

Zatímco Plzeň bude nejlacinější vstupenky na odvetu Evropské ligy s Neapolí prodávat za šest stovek a nejdražší za dvojnásobek, pražská Sparta nasadila na konfrontaci s Chelsea o něco vyšší cenu. „Přece jen přijede vítěz Ligy mistrů, v jehož bráně stojí nejvýznamnější český fotbalista poslední doby Petr Čech,“ vysvětloval letenský mluvčí Ondřej Kasík, proč na duel s Blues bude nejlacinější lístek stát pro permanentkáře 665 a nejdražší pak 1 770 korun. Vůbec nejdražší vstupenka ale přijde běžného fanouška i na tři tisíce.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

O zápas Sparty s Chelsea by měl být mimořádný zájem.

Článek

Start londýnské Chelsea je pochopitelně velkým lákadlem. Dost možná, že na únorovou konfrontaci s Blues by Sparta vyprodala svůj stadión, který má na evropské pohárové duely stanovenu kapacitu necelých devatenácti tisíc, hned několikrát.

Praha je pro fanoušky Blues lákadlem

„Teprve až začne 21. ledna prodej vstupenek, uvidíme, jaký zájem bude doopravdy," odmítá se hrát Ondřej Kasík na prognostika a odhadovat, kolik příznivců by skutečně toužilo vidět zahajovací utkání vyřazovací části Evropské ligy s Chelsea 14. února na vlastní oči.

Přitom není jasné, kolik vstupenek vůbec půjde do volného prodeje. Jistou část lístků si nárokuje UEFA, další musí Sparta nabídnout fanouškům Chelsea.

„Ještě nevíme, kolik jich bude soupeř požadovat. Do sektoru hostů jich na ostrovy nabízíme od tisícovky až po dva a půl tisíce. Zástupci londýnského celku se už ale nechali slyšet, že Praha je pro anglické fanoušky atraktivní destinací, takže možná sáhnou po všech lístcích," přiznal Kasík.

Benefity pro permanentkáře Sparty

Mezi domácími fanoušky budou první na tahu pochopitelně majitelé permanentních vstupenek, kterých má Sparta přibližně pět tisíc. „Pro ně je připraveno nejen zvýhodněné vstupné, ale i další benefity. Třeba možnost koupit si ke své vstupence i další lístek," naznačuje letenský mluvčí možnosti, které Sparta zvažuje a dodává, že všechny vstupenky se budou prodávat na jméno.

Pro fanoušky, kteří nevlastní sparťanskou permanentku, budou vstupenky pochopitelně dražší. Nejlacinější přijde na 950, nejdražší na hlavní a v horních vyhřívaných ochozech protilehlé tribuny na 2 200 korun.

Prodej bude probíhat v zákaznickém centru Generali Areny a v pokladně číslo jedna. Od 28. ledna bude možno vstupenky zakoupit také v prodejně Nike Prague v ulici Na Příkopě a v prodejní síti Ticketportal. Tyto vstupenky však bude nutno vyměnit za vstupenku klasickou.

V den utkání se už lístky na zápas prodávat nebudou.

Kolik si musíte připravit na Chelsea?
Majitelé permanentních vstupenek:
sektor pro skalní fanoušky665 Kč
dolní ochozy za brankami1 050 Kč
horní ochozy za brankami a dolní ochozy na hlavní a protilehlé tribuně1430 Kč
horní ochozy na protilehlé vyhřívané tribuně1770 Kč
Pro ostatní fotbalové fanoušky
sektor pro skalní fanoušky950 Kč
dolní ochozy za brankami1 500 Kč
horní ochozy za brankami a dolní ochozy na hlavní a protilehlé tribuně2 200 Kč
horní ochozy na protilehlé vyhřívané tribuně2 950 Kč

Reklama

Související témata: