Hlavní obsah

Estoril se rok od roku zlepšuje, varuje Liberec portugalský expert Nivaldo

Sedmačtyřicet soutěžních zápasů v kalendářním roce 2013, to už je pořádná porce. Tím posledním bude pro fotbalisty Liberce čtvrteční duel Evropské ligy v Estorilu. Slovan je stále ve hře o postup, nemá ho však jen ve svých rukou. Liberec se dočká jara jen tehdy, pokud v Portugalsku získá víc bodů než Freiburg v souběžně hraném utkání se Sevillou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Santos Nivaldo (vpravo) a Franci Litsingi z Teplic oslavují vítěznou trefu kapverdského záložníka proti Plzni.

Článek

Doma začátkem října Estoril zdolali 2:1, informací o poněkud exotickém soupeři však není nikdy dost. Fotbalistům Liberce může postřehy přispět také Nivaldo Alves Freitas Santos.

Defenzivní záložník konkurenčních Teplic přišel do české ligy letos v létě. Do té doby čtyřiadvacetiletý fotbalista z Kapverdských ostrovů kopal portugalskou ligu za Coimbru, takže Estoril zná ze vzájemných zápasů více než dobře. V menších portugalských klubech působil již od roku 2007.

„Základní skupinu Evropské ligy, ve které hraje Liberec i Estoril, podrobně sleduji. V minulé sezóně jsem nastupoval v Evropské lize s Coimbrou, letos se na pohárové zápasy dívám pouze z televize. A poslední zápas Liberce s Estorilem mě vážně zajímá," ujišťuje Nivaldo v rozhovoru pro klubové stránky Slovanu.

Zápas nemá favorita, říká Kapverďan

Estoril je v tabulce skupiny H poslední se třemi remízami, druhý Liberec má právě díky výhře v prvním vzájemném duelu o tři body více. Velké rozdíly mezi čtvrtečními soupeři ovšem Nivaldo nevidí.

„Estoril i Liberec jsou velmi silné týmy, navíc se jedná o poslední zápas ve skupině, takže do toho dají oba celky všechno. Netroufám si tipovat, jak zápas dopadne, protože oba týmy mi přijdou hodně podobné," vysvětluje Nivaldo. Výsledek tipovat nechce.

Jedno však ví jistě. Slovan by se měl mít před portugalským soupeřem na pozoru. „Estoril se pravidelně rok od roku zlepšuje. V minulé sezóně jsem proti němu dvakrát hrál, předtím působil Estoril ve druhé lize. Utkání s Libercem nebude mít favorita," myslí si Nivaldo.

Zápas Estoril - Liberec se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: