Hlavní obsah

Plzeň a Liberec ušetřily, na poháry do Rumunska letěly společně

Na levé straně speciálu Horváth a spol., přes uličku výprava Slovanu Liberec. Čeští pohároví zástupci vyrazili společně k duelům 3. předkola Evropské ligy do Rumunska. Severočechy čeká ve čtvrtek úvodní bitva s Astrou Giurgiu, Viktoria se střetne s týmem Petrolul Ploješť.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Viktorie Plzeň (ilustrační foto).

Článek

„Myšlenka vznikla bezprostředně po losu, hned tentýž den se začalo pracovat na její realizaci," řekl mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Důvod je prostý: sdílení společných nákladů. „Jsou výrazně nižší, ale že bychom se dostali na polovinu obvyklých na pohárovou cestu, to zase ne," podotkl Pillár. Náklady na speciál do podobně vzdálené destinace se pohybují mírně přes milión korun.

Už v odletové hale v Praze se členové obou klubů zapletli do přátelských rozhovorů. Liberecký kapitán Jiří Fleišman rozmlouval s plzeňskými kamarády z reprezentace, jeho spoluhráč Jan Rajnoch zase popichoval plzeňského trenéra Dušana Uhrina, s nímž se před lety potkal v Mladé Boleslavi. Vmísil se mezi zástupce médií, s telefonem v ruce předváděl, že si nahrává jeho řeč.

Po příletu do rozpálené Bukurešti si dobře naladěné týmy popřály štěstí, vzápětí se rozdělily. Plzeň odcestovala na sever do 60 kilometrů vzdálené Ploješti, Slovan čekala přibližně stejně dlouhá cesta na jih do města Giurgiu. V letištní hale se elitní česká mužstva sejdou znovu v pátek dopoledne. Budou v podobném příznivém rozpoložení jako ve středu?

Postoupí fotbalisté Plzně a Liberce přes rumunské soupeře do 4. předkola Evropské ligy?
Postoupí oba týmy
83 %
Dál půjde pouze Plzeň
5,5 %
Postoupí jen Liberec
4,8 %
Ani jeden tým nepostoupí
6,7 %
Celkem hlasovalo 8169 čtenářů.

Reklama

Související témata: