Hlavní obsah

Chce pomstít otce. Plzeň je ale favoritem, tvrdí trenér Ploješti před soubojem v Evropské lize

Ploješť

Podle trenéra fotbalistů Petrolulu Ploješť Razvana Lucesca je ve vzájemném souboji s Plzní ve 3. předkole Evropské ligy favoritem český celek. Se svými svěřenci se však chce poprat o postup a pomstít svého slavného otce Mirceu Lucesca, který na jaře prohrál s Plzní na lavičce Šachtaru Doněck.

Foto: Vlastimiil Vacek, Právo

Zkušený trenér Šachtaru Doněck Mircea Lucescu musel skousnout vyřazení s Plzní.

Článek

"Viktoria Plzeň má velké zkušenosti v evropských pohárech a nás čeká hodně těžký zápas, na který se musíme dobře připravit. S Plzní se nemůžeme srovnávat a určitě nejsme favoritem dvojzápasu. O to víc se těšíme a chceme se o šanci na postup poprat," prohlásil Lucescu na předzápasové tiskové konferenci.

Věří, že dopadne lépe než jeho otec, jehož Šachtar nejprve remizoval v Plzni 1:1 a po domácí prohře 1:2 vypadl. "Tento souboj Plzně se Šachtarem jsem samozřejmě viděl, ale otce jsem se na žádné informace neptal. Od jejich střetnutí uběhlo půl roku a od té doby se toho hodně změnilo," uvedl Lucescu, který si pamatuje i na vzájemné souboje se současným trenérem Plzně Dušanem Uhrinem mladším z rumunské ligy.

"Dušan Uhrin je dobrý trenér, hodně se mu dařilo s Temešvárem. Navíc je to trenér, který má někdy hodně štěstí, jako například právě v souboji Plzně se Šachtarem," dodal Lucescu.

I přes nepovedený vstup Plzně do sezony nehrozí, že by domácí tým Viktorii podcenil. "Vím, že Viktoria neprožívá nejlepší období v posledních týdnech, ale má skvělé hráče a já jsem svému týmu jasně řekl, že před námi nestojí žádný outsider," řekl trenér Petrolulu.

Dojem na něj dělá zejména kapitán Pavel Horváth. "Je to strůjce hry a rozdává finální přihrávky. Dalším, kdo na mě udělal dojem, je Václav Pilař, který je technicky vyspělý. Ale Viktoria hraje skvěle jako tým a to je vždy těžké bránit," dodal.

Postoupí fotbalisté Plzně a Liberce přes rumunské soupeře do 4. předkola Evropské ligy?
Postoupí oba týmy
83 %
Dál půjde pouze Plzeň
5,5 %
Postoupí jen Liberec
4,8 %
Ani jeden tým nepostoupí
6,7 %
Celkem hlasovalo 8169 čtenářů.

Reklama

Související témata: