Hlavní obsah

Náhrada za zrušený přenos. ČT Sport odvysílá zápasy mezi Petrolulem Ploješť a Plzní

Praha
Aktualizováno

Česká televize bude dnes od 20:00 vysílat zápas 3. předkola Evropské ligy mezi hostující Plzní a rumunským týmem Petrolul Ploješť. Fanoušci mohou příští týden shlédnout i odvetný zápas, uvedla ČT v tiskové zprávě. Vysílat bude i Spartu v Malmö.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Střelec Marek Bakoš z Plzně (vpravo) přijímá gratulace od spoluhráčů.

Článek

Česká televize měla původně vysílat jiný rumunsko-český souboj mezi Astrou Giurgiu a Slovanem Liberec. Přímý přenos už měla dokonce smluvně pojištěný. "Jenže rumunský klub na poslední chvíli zrušil výrobu přenosu," vysvětil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Ve středu tak začala jednání o možnosti vysílat zápas Petrolul Ploješť - Viktoria Plzeň a ve čtvrtek dopoledne se obě strany dohodly. "Důležitá zpráva!!! Dopoledne ČT koupila práva na večerní zápas Plzně v Rumunsku, takže můžeme od osmi sledovat na ČT Sport!" napsal komentátor ČT Sport Jaromír Bosák na svém twitterovém účtu.

Někteří diváci dnes uvidí také souboj Mladé Boleslavi s Lyonem. Duel vysílá od 19 hodin Nova Sport.

Česká televize rovněž získala televizní práva i na utkání Sparty v odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Malmö, které bude vysílat ve středu 6. srpna od 18:50. Kromě venkovního zápasu uvidí diváci ČT sport také odvetné utkání Plzně s Ploještí. Na programu je ve čtvrtek 7. srpna od 20 hodin.

Reklama

Související témata: