Hlavní obsah

Plzeň zaskočil Mutu na lavičce. Uhrin věřil ve vyrovnání, v odvetě slibuje útočný fotbal

Fotbalisté Plzně sice nevyhráli ani třetí soutěžní zápas sezóny, ale z rumunské Ploješti mohli odlétat relativně spokojení, protože remíza 1:1 z úvodního duelu třetího předkola Evropské ligy je pro domácí odvetu nadějný výsledek. „Zatím není co slavit, od postupu nás dělí ještě jedno možná obtížnější utkání, než jsme sehráli dnes,“ mírnil optimismus kouč Západočechů Dušan Uhrin mladší.

Foto: Milan Říský/Viktoria Plzeň, ČTK

Plzeňský zadák David Limberský v obležení dvojice fotbalistů Ploješti.

Článek

Po utkání si mohl gratulovat k prozíravému střídání, protože za stavu 0:1 poslal v 86. minutě na hřiště Daniela Koláře, jenž v první minutě nastavení dal po Horváthově centru hlavou vyrovnávací gól.

„Chtěli jsme vyrovnat. Nasadili jsme hráče do útoku a myslím, že naše touha vyhrát byla cítit. Navíc jsme měli ještě jednu obrovskou šanci, ze které jsme taky mohli skórovat. Věřil jsem do posledního okamžiku, protože náš tlak gradoval," pochvaloval si koncovku zápasu v podání svého týmu kouč.

Sám střelec vyrovnávacího gólu připsal velký podíl na klíčové brance autorovi přihrávky. „Do zápasu jsem nastoupil v 85. minutě s pokynem zaplnit střed hřiště a pokusit se ohrozit branku. To se nakonec po centru Pavla Horvátha povedlo. Já jsem před brankářem měl v podstatě snadný úkol a podařilo se mi skórovat," pochvaloval si Kolář.

Šance jsou pořád stejné

I jemu je ale jasné, že Viktoria ještě zdaleka nemá postup v kapse, byť by jí k němu stačila před domácím publikem bezgólová remíza. „Doma bude rozhodovat každá maličkost. Ploješť je určitě jeden z nejlepších týmů, se kterým jsme se v předkolech setkali," vyzdvihl výkon soupeře.

Podobně mluvil o představení Ploješti i kouč Uhrin, jehož překvapilo jen nezařazení největší hvězdy Adriana Mutua do základní sestavy domácího týmu, přitom právě on nakonec vstřelil vedoucí gól Petrolulu.

„Jediné, co jsem nečekal, bylo, že Mutu nenastoupil od začátku. Jsem ale hlavně rád, že jsme vstřelili gól, protože to jsme chtěli. Šance na postup jsou pořád stejné. V odvetě budeme hrát dál útočný fotbal a je mi celkem jedno, jaký výsledek uhrajeme. Hlavně, když bude postupový," sliboval Uhrin.

Absence Mutua zaskočila i gólmana Matúše Kozačika, jenž několika včasnými výběhy ve stylu německého brankáře Manuela Neuera k hranici šestnáctky uchránil Plzeň od pohromy. Na ránu bývalého hráče Chelsea, Interu či Juventusu ale byl krátký.

"Byl jsem překvapený, že Mutu nastoupil až ve druhém poločasu. S jeho příchodem na hřiště jejich hra ožila. Ta střela mu sedla pěkně a já jsem na ni bohužel nedosáhl. Jinak myslím, že jsme zápas zvládli. Oni jsou hodně útočně ladění, takže se snaží tlačit do zakončení, ostatní šance už jsme si ale pohlídali. Věřím, že nás doma přijde podpořit plný dům, který nás požene za postupem a že společnými silami se nám to povede," lákal fanoušky na odvetu.

Reklama