Hlavní obsah

Ve Zwolle zavládla po losu EL radost. Spartu máme přečtenou, libují si Nizozemci

Pozitivní nálada zavládla v táboře fotbalového celku PEC Zwolle, s nímž se v play off Evropské ligy utká ve druhé polovině srpna pražská Sparta. Nizozemci si na českého mistra věří, podle technického ředitele klubu Gerarda Nijkampa mají letenského soupeře dobře přečteného. Sparta je také atraktivní pro holandské sponzory a fanoušky.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Zwolle s trofejí Johana Cruijffa pro vítěze nizozemského Superpoháru.

Článek

Zwolle nastřílelo Ajaxu ve finále Nizozemského poháru pět gólů.

Na Letné by měli pořádně zbystřit. Zwolle je sice mladý klub, ale během posledních čtyř měsíců si dvakrát smlslo na takovém velikánovi, jakým je amsterdamský Ajax. Ve finále Nizozemského poháru rozstřílelo věhlasný celek 5:1, o víkendu pak Ajax se Zwolle opět padl, tentokrát 0:1 v Superpoháru.

Zwolle je nováčkem na evropské pohárové scéně, sebevědomí ale Holanďanům neschází. I když ještě nikdy předtím ve 120 tisícovém městě českého protivníka nepřivítali, los, který jim přisoudil Spartu, si pochvalují. „S výsledkem losu jsem spokojený. Sparta je soupeř, kterého dobře známe. Náš skaut má o českém celku dobrý přehled," liboval si na oficiálních stránkách Zwolle technický ředitel Gerard Nijkamp.

Jeden z osmnácti nováčků Evropské ligy si pochvaluje, že nemusí cestovat daleko na východ. „Kromě sportovního hlediska je los také přínosem pro naše příznivce a sponzory. Co se týká cestování, Praha není příliš daleko. Navíc jde o krásné město, kde mohou naši příznivci nějaký čas zůstat. Ve všech směrech je to pozitivní zpráva," dodal Nijkamp.

Úvodní duel play-off Evropské ligy sparťany čeká 21. srpna na stadiónu IJsseldelta, který disponuje hřištěm s umělým povrchem. Odveta se hraje 28. srpna na Letné.

Přejde Sparta přes Zwolle?
Ano
41 %
Ne
59 %
Celkem hlasovalo 23313 čtenářů.

Reklama

Související témata: