Hlavní obsah

Sparta letí zachraňovat Evropu. Pro sebe i české kluby

Praha

Let z Prahy do Amsterdamu a přejezd do 120 kilometrů vzdáleného Zwolle. To je začátek cesty fotbalistů Sparty za postupem do Evropské ligy. Poslední český zástupce rozehraje ve čtvrtek večer v Nizozemsku play off, kam se přesunul po vyřazení z Ligy mistrů. Zápas Zwolle - Sparta se hraje od 20:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Sparty Bořek Dočkal bojuje o míč s Ricardinhem z Malmö.

Článek

Bude mít český fotbal v podzimní skupinové fázi aspoň jednoho trosečníka? Letenští jsou jeho poslední nadějí. Jenže v posledních dnech nejsou v optimální pohodě. Nejdřív jim Malmö vzalo sen o Lize mistrů. A minulý pátek jim ostravský Baník připravil první ligovou domácí porážku po dvou letech.

Před cestou do Zwolle víc než dostatečné varování.

„Nepotřebujeme varování. Procházíme složitějším obdobím, ale my se zvedneme. Nemyslím, že by se to na nás nějak podepsalo, že bychom se ve hře trápili. Přišel prostě takový zápas," myslí si záložník Bořek Dočkal.

Sparta se každopádně potřebuje vzpamatovat. A ve čtvrtek ji čeká vítěz Nizozemského poháru, který novou ligovou sezónu rozehrál dvěma vítěznými zápasy.

„Teď je důležité, abychom rychle a dobře zareagovali. Potřebujeme se zvednout co nejrychleji, aby nás to poznamenalo na co nejkratší dobu," uvědomuje si Dočkal.

Teď musí ukázat sílu

„Po vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů jsme si potřebovali upevnit či spíše zvednout sebevědomí před cestou do Zwolle. To se nám proti Baníku nepovedlo. Věřím však, že nás to nezlomí - naopak!" přidává se trenér Vítězslav Lavička. „V Lize mistrů jsme prožili velkou frustraci, ale Evropská liga je pořád velká šance. Hráči mají na to, aby se s tím popasovali," dodal sparťanský kouč.

„Teď se v Evropě teprve ukáže síla našeho týmu," má jasno záložník Lukáš Mareček, který by měl zaskočit za potrestaného Lukáše Váchu. Ten zůstal společně se zraněným Holkem doma.

Zwolle má stadión s umělým trávníkem, proto sparťané na tomto povrchu před odletem trénovali i na Strahově. Aby si na tvrdší terén co nejvíc zvykli.

„Rozdíl tam je, přijde mi, že jsme z tréninku trochu unavenější, takže je dobré si na to dopředu zvyknout. Cítím, že z umělky mě nohy bolí víc, takže nesmíme podcenit regeneraci," poukazuje obránce Pavel Kadeřábek.

Jaký výsledek sparťané uhrají v úvodním utkání EL na hřišti Zwolle?
Sparta zvítězí
30,3 %
Utkání skončí nerozhodně
12 %
Vyhrají domácí
57,7 %
Celkem hlasovalo 6211 čtenářů.

Reklama

Související témata: