Hlavní obsah

Slávista a nevybroušený diamant Necid jde znovu proti Spartě

Zwolle

Uvítali ho náramně. „Získali jsme nevybroušený diamant, který ještě to nejlepší v kariéře čeká,“ básnil Gerard Nijkamp, technický ředitel PEC Zwolle, když jeho klub minulý týden přivedl na hostování z CSKA Moskva českého útočníka Tomáše Necida. Odchovanec fotbalové Slavie teď hned na startu nového angažmá stojí proti Spartě, která je pro něj od začátku kariéry největším rivalem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid během jarního hostování ve Slavii.

Článek

Po týdnu v novém prostředí hned může narazit na soka, s nímž je od mládežnických let zvyklý svádět největší souboje. Zatím bydlí v hotelu na stadiónu, vzdušnou čarou jen pár metrů od kabiny pro hosty, v níž se před středečním oficiálním tréninkem chystali sparťané.

„Když se k mému hostování schylovalo, dostal jsem od známých ohledně Sparty spoustu esemesek. Je to každopádně zajímavý osud. A aspoň se zase brzy podívám domů," těší se Tomáš Necid.

Rovnou v základní sestavě se ještě ve čtvrtek večer nejspíš neobjeví. Holandská premiéra mu ovšem vyšla. O víkendu střídal a v Dordrechtu se gólovou asistencí na rozhodující gól podílel na výhře 2:1. V české lize Spartě gól nikdy nedal, teď má tedy další šanci.

„Jsem tady teprve týden. Ale i kdybych se dostal ke slovu jen jako náhradník, půjdu na hřiště s tím, že chci skórovat. A prohrát se Spartou? To rozhodně nechci, rivalita tady samozřejmě je. Ale podstatný je postup," líčí pětadvacetiletý útočník.

Holandský fotbal ho okamžitě zlákal

Sparta je sice favoritem, po vyřazení z Ligy mistrů ovšem neprožívá ideální období. A tak vítěz Nizozemského poháru cítí šanci. „Všichni tady Spartu uznávají. Je to český mistr, navíc před dvěma lety vyřadila Feyenoord. V týmu však máme spoustu rychlých a technických hráčů, typický produkt holandské fotbalové školy. A ti budou umět Spartu potrápit," varuje Necid své krajany.

Na jaře hostoval v mateřské Slavii a dal za ni jen tři góly. Po letním návratu do CSKA si hledal další štaci. „Zwolle mě kontaktovalo již v zimě, ale to jsem chtěl hlavně pomoci Slavii. Teď jsem měl několik nabídek z Ruska, jenže šance zkusit si holandský fotbal mě okamžitě zlákala. Hodně se na nové angažmá těším," říká Necid, na jehož formu je zvědavý i kouč reprezentace Pavel Vrba.

Zápas Zwolle - Sparta se hraje od 20:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen