Hlavní obsah

Zwolle - Sparta 1:1Bičík chytil penaltu a Sparta veze do Prahy naději na postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Lukoki 1 : 0
82. Krejčí 1 : 1
Záznam online reportáže

Pavel Dosadil (Zwolle)Sport.cz
Aktualizováno

Poslední zástupce českého fotbalu v pohárech si uchoval naději na postup do podzimní skupinové fáze. Sparta v prvním utkání play off Evropské ligy uhrála remízu 1:1 na hřišti nizozemského PEC Zwolle. Odveta se hraje za týden v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha David Bičík pokutový kop stopera Zwolle Van der Werffa.

Článek
Fotogalerie

Devět dnů po svém příchodu z CSKA Moskva se poprvé v základní sestavě Zwolle objevil slávistický odchovanec Tomáš Necid. Sparťanský kouč Lavička zase proti posledním zápasům poslal na hřiště Brabce místo Švejdíka. Domácí byli natěšení, ale v úvodu nervózní. O to snáze si mohli sparťané zvykat na umělý trávník a Lafata zdálky protáhl brankáře Boera. Zwolle se ovšem rychle osmělilo a Rienstra vystrašil Bičíka.

První vzrušení přišlo ve 20. minutě. Po zákroku právě Brabce na Necida nařídil anglický sudí přísnou penaltu. Jenže Bičík tvrdou Van der Werffovu střelu vyrazil! A letenský gólman pak čaroval i po Saymakově bombě. Letenští tedy mohli jít do vedení, ale Boer po dorážce zblízka chytil Krejčímu ve 37. minutě tutový gól.

Sparta má poprvé v letošních předkolech výhodu domácí odvety, takže bezbrankový stav po první půli byl nadějný. Deset minut po přestávce už sparťané zvedali ruce nad hlavu, ale Dočkal ani Lafata nedokázali z další velké šance dopravit míč do sítě. V dalších minutách se hrálo hodně opatrně, sparťanskou ofenzivu přišel místo Hušbauera oživit Přikryl.

Zwolle se dočkalo v 77. minutě, kdy po rychlé akci střídající Lukoki zblízka přece jen vzal Bičíkovi čisté konto. O pět minut později ovšem žolík Vacek předvedl skvělou individuální akci a naservíroval Krejčímu vyrovnání. Gól vstřelený venku by se měl v odvetě hodně počítat.

Úvodní zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
PEC Zwolle - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 77. Lukoki - 82. L. Krejčí. Rozhodčí: Oliver - Burt, Herbert (všichni Angl.). ŽK: Lukoki, Van Polen - Matějovský. Diváci: 11 000.
Zwolle: Boer - Van Polen, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum - Saymak, Ioannidis (46. Lukoki), Rienstra - Dros, Thomas (65. Nijland), Necid. Trenér: Jans.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Matějovský, Mareček, Hušbauer (66. Přikryl) - Dočkal (76. Vacek), L. Krejčí - Lafata (90.+1 Bednář). Trenér: Lavička.
Další výsledky play off EL zde.
Postoupí Sparta přes Zwolle do základní skupiny Evropské ligy?
Ano
59,4 %
Ne
40,6 %
Celkem hlasovalo 15441 čtenářů.

Reklama

Související témata: