Hlavní obsah

Poperte se o triko, vyzval je Vrba. A tak proti sobě Lafata a Necid jdou

Odchovanec Slavie v barvách Zwolle proti Spartě. Jako by však trenér fotbalové reprezentace měl v duelu o postup do Evropské ligy rivality ještě málo. A tak ji při nominaci na začátek nové kvalifikace ještě přiživil. Vyzval Davida Lafatu s Tomášem Necidem, aby si to ve vzájemném duelu rozdali o poslední místo v útoku. „Hodně to ovlivní čtvrteční zápas,“ avizoval Pavel Vrba.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

David Lafata (vlevo) a Tomáš Necid si podávají ruce v reprezentačním dresu. Nominace na Holanďany je ovšem volná jen pro jednoho z nich...

Článek
Fotogalerie

Nejprve přátelský duel s USA, potom už pekelný start kvalifikace ME 2016 proti Nizozemsku. Ne všechny nominační karty jsou ale již rozdány. V každé formaci zbývá jedno volné místečko. V útoku má zatím jistotu jen Matěj Vydra.

„Kdo bude druhým útočníkem, hodně ovlivní čtvrteční zápas Evropské ligy, v němž nastoupí Lafata proti Necidovi. Od Lafaty bych čekal víc gólů proti těžkým soupeřům. Pokud rozhodne o postupu Spartu přes Zwolle, může být v nominaci. Ještě tu ale jsou také Milan Škoda a Václav Kadlec," vyslal Pavel Vrba jasný signál ke všem adeptům národního týmu.

Prvořadý je teď postup, shodují se

Tak to máte - a teď se poperte.

Jenže pokud jde o nároďák, oba rivalové zachovávají kamennou tvář hráče pokeru. „Neprožívám to, nechám se překvapit. Když budu ve Zwolle hrát dobře, můžu očekávat pozvánku," krčí rameny Tomáš Necid. „Teď nominaci neřeším, záleží na trenérovi. Jde to bokem, ale byl by to pro mě samozřejmě příjemný bonus," dodává.

V tom se s ním letenský kapitán shoduje. „Momentálně se soustředím jen na to, abychom postoupili. Žádný nároďák neřeším," ujišťuje David Lafata.

Ať na něj pískají - hlavně na konci...

Zwolle hraje poprvé v pohárové Evropě. Po domácí remíze 1:1 stále cítí na Letné velkou šanci na postup. Necid prý vůbec nemusí své nové spoluhráče proti sparťanům popichovat.

„Kdepak, nic takového, Tomáš je klidný kluk, profík. Očekávám, že možná bude celý zápas vypískáván," řekl před středečním tréninkem v Praze kapitán týmu Bram van Polen.

„Nejlepší by bylo, kdyby pískot zněl hlavně na konci zápasu," přisadil si s úsměvem trenér Ron Jans.

Pobaveně také sleduje situaci v české reprezentaci. „Vím, že zatím máte jen jednoho hrotového hráče. Já osobně bych asi nedoplnil druhého jen na základě toho, kdo bude úspěšnější ve vzájemném zápase. Ale na druhou stranu vašeho trenéra národního týmu chápu," konstatoval Jans.

Odveta play off Evropské ligy mezi Spartou a Zwolle se hraje ve čtvrtek od 20:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Kterého útočníka by měl trenér Pavel Vrba podle vás nominovat do reprezentace?
Davida Lafatu
48,8 %
Tomáše Necida
35,2 %
Václava Kadlece
5,2 %
Milana Škodu
10,8 %
Celkem hlasovalo 7076 čtenářů.

Reklama