Hlavní obsah

Hrát na 0:0 se dá, ale to nám není vlastní, avizuje kapitán Sparty před zápasem roku

Praha

Zvednout hlavy a zvládnout zápas roku, který odveta play off Evropské ligy s nizozemským Zwolle pro fotbalisty Sparty je. Nic jiného Letenským v jejich situaci nezbývá. „Uvidíme až v půl deváté... Celý tým si ale uvědomuje, o co hrajeme. Můžeme být rádi, že zápasy teď po sobě následují tak rychle. Máme možnost napravit poslední porážky,“ líčí kapitán David Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost útočníka pražské Sparty Davida Lafaty z třetího gólu do sítě Malmö.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra v kabině je teď asi napjatější než jindy, ne?

Spíš cítím hodně odhodlanou náladu.

Ve Zwolle jste remizovali 1:1. Jak vidíte pozici týmu před odvetou?

Myslím, že jsme si zvenku přivezli celkem dobrý pohárový výsledek, ale pořád jsme jen v poločase. Teď je na nás, abychom to v klidu dohráli. Věřím, že nás fanoušci poženou, že to zvládneme.

Postup by vám zajistila i bezbranková remíza. Dá se hrát na 0:0?

Soupeř vyznává útočný fotbal, takový od nich čekám. Oni navíc gól na postup musí vstřelit. Hrát na 0:0 se dá, jde jen o to, jestli se to uhraje... Ale nám to není vlastní, nehráli jsme tak ani odvetu ve Švédsku. S tím na nás asi trenér na přípravě nepřijde.

Uvědomujete si, že jste za posledních pět zápasů dali pouze dva góly?

Je pravda, že jsme s góly šetřili. Snad jsme už došetřili... Když žádný nedostaneme, postoupíme i tak. Ale radši bychom nějaký vstřelili.

Čím si trápení v koncovce vysvětlujete?

Finální fáze nám teď drhla, moc lehko jsme si šance nevytvářeli. Pomohl by nám i ušmudlaný gól. Holanďani snad nebudou jen bránit, což by nám mohlo vyhovovat. Ale uvidíme, s čím přijeli.

Trenér Vrba vás vyzval, abyste se ve vzájemném utkání s Tomášem Necidem poprali o zbývající pozvánku do reprezentace. Co tomu říkáte?

Momentálně se soustředím jen na to, abychom postoupili. Žádný nároďák neřeším.

Odveta play off Evropské ligy Sparta - Zwolle se hraje dnes od 20:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Postoupí Sparta přes Zwolle do základní skupiny Evropské ligy?
Ano
52,2 %
Ne
47,8 %
Celkem hlasovalo 15353 čtenářů.

Reklama

Související témata: