Hlavní obsah

Postup do Evropy zvedne Spartě sebevědomí, je přesvědčený záložník Krejčí

Praha

Po nervózním vstupu fotbalistů Sparty do odvetného utkání play off Evropské ligy proti Zwolle ve čtvrtečním večeru zařídil záložník Ladislav Krejčí Pražanům klid hned z první akce, když s chladnokrevností zabijáka proměnil vyloženou šanci. Letenští pak dokráčeli s přehledem k vítězství 3:1 znamenajícímu postup do základní skupiny soutěže. „Jsme rádi, že český fotbal nebude v pohárové Evropě chybět," vykládal rozesmátý Krejčí s odstupem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Ladislav Krejčí střílí první gól Sparty v odvetném utkání play off Evropské ligy proti Zwolle.

Článek
Fotogalerie

Postup jste nakonec vybojovali, ale nebyl jste v začátku zápasu nervózní, když si fotbalisté Zwolle vytvořili během pěti minut dvě vyložené šance?

Úvod byl hodně nepříjemný. Soupeř byl blízko gólu a je třeba přiznat, že nás obrovsky podržel brankář David Bičík. Vyložené příležitosti protivníka zmařil a my jsme následně získali klid díky prvnímu gólu.

Vstřelil jste ho po přihrávce Davida Lafaty, kdy jste se probil za obranu Zwolle a běžel sám na brankáře. Věděl jste hned, jak situaci vyřešíte?

Ano. Dostal jsem parádní míč a snažil jsem si hned navést balón na levou nohu, abych mohl brankáře obstřelit. To byl můj okamžitý záměr. Blesklo mi hlavou, že by byl hřích, tak velkou příležitost neproměnit.

Byl váš gól při snaze o postup rozhodující?

Rozhodně nám dodal hodně klidu. Ulevilo se nám, měli jsme přeci jen trošku náskok. Začali jsme hrát mnohem uvolněněji, nebyli jsme tak svázaní. Když jsme pak přidali těsně před poločasem druhý gól, bylo prakticky rozhodnuto. Trefa Bořka Dočkala byla ohromně důležitá, otupili jsme snahu protivníka.

Je pro Spartu postup do základní skupiny Evropské ligy náplastí na nezdar ve snaze postoupit do Ligy mistrů a poslední nepřesvědčivé výkony v domácí nejvyšší soutěži?

Ukázali jsme, že Sparta má sílu. Byli jsme velmi dobře připravení, zvládli jsme duel týmovým výkonem. Makali jsme na doraz a odehráli dobrý zápas, který nám v součtu s postupem nepochybně zvedne sebevědomí.

Reklama

Související témata: