Hlavní obsah

Sparta za Franzem do Vídně či Győru? To není vtip, Slovan má problémy s Pasienkami

Bratislava

Díky losu Evropské ligy se velké fotbalové derby z časů Československa vrátí. Spartu čekají dva velké duely se Slovanem Bratislava, který navíc vede sparťan František Straka. Není však tak úplně vyloučeno, že venkovní utkání sehrají Pražané na území třetího státu. Slovan má problémy s nevyhovujícím stadiónem na Pasienkách, a než aby hrál v Žilině, to už by prý raději zvažoval rakouskou Vídeň nebo maďarský Győr!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka teď cepuje bratislavský Slovan.

Článek

Pasienky zatím nesplňují přísné podmínky pro Evropskou ligu, a tak není vyloučeno, že domácí zápasy ve skupině bude muset Slovan sehrát mimo Bratislavu. Na webu Evropské fotbalové unie (UEFA) je Slovan jediným týmem, který zatím nemá uvedeno místo domácích utkání.

Na Slovensku splňuje všechny standardy UEFA pouze stadión v Žilině. Vedení Slovanu však nechce ani slyšet o tom, že by se tým musel uchýlit do azylu pod Dubňom.

Než Žilinu, to radši cizinu!

„Všichni věříme, že nakonec se prestižní zápasy Evropské ligy odehrají v Bratislavě, tedy na Pasienkách. A v krajním případě jsou zde i jiné možnosti než Žilina, například maďarský Győr či rakouská Vídeň. V následujících dnech by měla dorazit na Slovensko inspekce z UEFA. Po ní padne definitiva," řekl pro deník Plus jeden den Petr Kašpar, generální manažer Slovanu.

„Zprávy, že bychom měli hrát mimo Bratislavu, zatím nemáme. Situaci v místech našich venkovních zápasů ale sledujeme. Teď se především chystáme na výjezd do Neapole, kde základní skupinu začínáme," řekl pro Sport.cz sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Sparta by měla v Bratislavě hrát 23. října, dalšími účastníky skupiny I jsou SSC Neapol a Young Boys Bern.

Reklama

Související témata: