Hlavní obsah

Lafatu v Neapoli dostihla Kristova léta, k oslavě narozenin by bral nějaké body

Neapol

Kristova léta ho dostihla právě v Neapoli. Na oslavu 33. narozenin však kapitán fotbalové Sparty nemá čas. Večer přivede David Lafata svůj tým na trávník rozlehlého a stárnoucího stadiónu San Paolo, kde Letenští rozehrají základní skupinu Evropské ligy. Když už je ale oslavencem, přání samozřejmě má. Do Prahy by si chtěl troufale odvézt nějaký ten bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata střílí parádními nůžkami vedoucí gól proti Jablonci. Schoval si nějakou lahůdku i pro Neapol...?

Článek
Fotogalerie

Sparťané si zatrénovali v Neapoli.

Produktivita Sparty není v posledních týdnech slavná. Během posledních čtyř ligových kol dokázala skórovat jen v jednom utkání. O oba góly Jablonci se postaral právě David Lafata, a tak je jasné, co se od něj očekává i v Neapoli.

„Když je utkání vítězné, tak se tolik na střelce gólů nekouká, ale Davidovi je samozřejmě přejeme. Zvlášť k narozeninám," vyzývá parťáka záložník Marek Matějovský.

Kapitán má před zápasem jasné přání. „Když v Neapoli získáme body, budou narozeniny hned veselejší," maluje si Lafata ideální oslavu.

Evropskou ligu si chtějí užít

V pohárech skóroval na hřišti Chelsea, letos dal úžasných pět branek Levadii Tallinn a hattrick Malmö. Ani to však Spartě na postup do vysněné Ligy mistrů nestačilo.

„Stačí se podívat, jak je Liga mistrů nabitá finančními bonusy, které pro klub mohou hodně znamenat. Rozdíl mezi dvěma pohárovými soutěžemi je velký. Ale jsme rádi, že hrajeme aspoň Evropskou ligu a chceme si ji užít," líčí nejlepší kanonýr v historii české ligy.

Neapol je trochu horkou půdou na to, aby právě tady Letenští léčili svoji produktivitu. „Zakončení nám teď drhne. Ale zase jsme se zlepšili dozadu. Ideální by bylo udržet nulu a vylepšit produktivitu. Tak můžeme uspět," doufá Lafata.

Vacek už proti Neapoli dvakrát hrál

Do role průvodce se v kabině na dva dny pasoval záložník Kamil Vacek. Proti Neapoli už si dvakrát zahrál během působení v Chievu, které právě o víkendu na jejím hřišti senzačně vyhrálo 1:0.

„Dodnes jsem s některými bývalými spoluhráči v kontaktu. A co kluci říkali, tak v Neapoli je teď vyhrocená atmosféra, protože nejsou zvyklí ztrácet takové zápasy. Všichni jsou pod tlakem, takže i když v Itálii neberou Evropskou ligu moc vážně, tak proti nám určitě nastoupí v nejsilnější sestavě, aby porážku odčinili. Čeká nás těžší zápas než obvykle," varuje Vacek.

Sám s Neapolí dvakrát prohrál, 0:2 a 0:1. Oba zápasy však byly vyrovnané. Chievo v nich dobře bránilo a s tím měla Neapol vždycky problémy.

„Nechci to zakřiknout, ale myslím, že herní styl Neapole by nám mohl sedět. Když budeme zkonsolidovaní a nebudeme je pouštět do brejků, které mají hrozně rychlé, tak by nám zápas mohl vyjít. Sílu na to máme," troufá si Vacek.

Zápas Neapol - Sparta se hraje dnes večer od 21:05, přímý přenos na ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční souboj fotbalistů Neapole se Spartou?
Vyhraje italský tým
48,3 %
Duel skončí nerozhodně
16,1 %
Tři body si odveze Sparta
35,6 %
Celkem hlasovalo 12181 čtenářů.

Reklama

Související témata: