Hlavní obsah

Hamšík: Vyřazení s Plzní jsme nesli těžce, proti Spartě se nic takového nebude opakovat

Neapol/Praha

Slovenský záložník Marek Hamšík povede ve čtvrtek večer SSC Neapol doma v úvodním utkání skupiny I fotbalové Evropské ligy proti Spartě. Zápas bere sedmadvacetiletý středopolař hodně prestižně a Právu a Sport.cz nejen o tomto utkání poskytl velmi ochotně exkluzivní rozhovor.

Foto: Profimedia.cz

Marek Hamšík (vpravo) a jeho spoluhráč z Neapole Jorginho slaví gól v play off Evropské ligy na hřišti Bilbaa.

Článek

Jak se těšíte na zápas se Spartou?

Samozřejmě těším, pro mě bude mít to utkání příchuť derby. Hraju proti českému klubu, takže motivaci mám o to větší.

Znáte osobně někoho z hráčů soupeře?

Z tohoto mužstva jen Michala Breznaníka, ale několik českých fotbalistů znám osobně, i bývalých sparťanů.

Víte něco o Spartě a její hře?

Je to český mistr, vyhrála i domácí pohár. Kvalitu má, o čemž svědčí i fakt, že při svém posledním vystoupení v Evropské lize hodně potrápila Chelsea. Vím také, že má dobrou ofenzívu a nebezpečného útočníka Davida Lafatu. Na něj si musíme dát velký pozor.

Co pražský klub v Neapoli čeká?

Tradiční bouřlivé prostředí. My jsme poslední ligový zápas prohráli s Chievem 0:1, chceme to odčinit. Věřím, že přijde hodně fanoušků a poženou nás do útoku. Tady vždycky chtějí jen vítězství.

Neapol nemá s českými kluby dobré zkušenosti, ze čtyř duelů jen jednou remizovala, z Evropské ligy vás před rokem a půl vyřadila Plzeň. Nemáte z tohoto pohledu ze Sparty obavy?

Je to fotbal, stát se může cokoli. My si dáme dobrý pozor, aby se něco takového neopakovalo a neprohráli jsme doma 0:3. Plzeň nás tehdy zaskočila. Při odvetě jsem kvůli nemoci chyběl. Nesli jsme to vyřazení hodně těžce.

Nebylo to třeba tím, že kluby, jako je Neapol, neberou Evropskou ligu tak vážně jako Ligu mistrů?

Myslíte, že ji podceňujeme a je pro nás na druhé koleji? To vůbec ne! Neapol je velký klub a něco takového si nemůže dovolit. Ani fanoušci by nám to neodpustili, ti chtějí vítězství a trofeje.

Dalším soupeřem Neapole ve skupině Evropské ligy je bratislavský Slovan. Tenhle zápas pro vás bude mít jistě ještě větší náboj, než derby se Spartou...

Samozřejmě. Vždyť Slovan je největší slovenský klub, nejslavnější, pro mě to je prostě srdeční záležitost. Hrál jsem za něj za žáky i za dorost, dostal jsem se do prvního mužstva, ale pak jsem přestoupil. Slovan mám rád, fandím mu, ale vzájemné zápasy chci pochopitelně vyhrát, jako se Spartou.

Nedávno jste dovedl slovenskou reprezentaci jako kapitán k vítězství na Ukrajině. Máte nakročeno k historickému postupu na mistrovství Evropy?

Tyto tři body jsou velice cenné, ale my je musíme potvrdit v dalších zápasech. A těch je před námi ještě devět. Teď je na nějaké postupové úvahy hrozně moc brzy. Na jásání je taky dost času. Zůstáváme nohama na zemi. Samozřejmě postup je naším cílem a velkým snem, uděláme pro něj maximum.

Bral byste vzájemný souboj Česka a Slovenska na velkém turnaji jako je mistrovství Evropy?

Samozřejmě! Moc bych si přál, aby postoupil i český tým a potkali jsme se na šampionátu ve skupině, nebo ještě lépe až ve vyřazovací fázi. To by byl úspěch pro obě reprezentace. Na zápasy s Čechy se vždycky těším, ať na klubové nebo reprezentační úrovni. Tato utkání mají vždy náboj, jsou velice prestižní, ale fér. Léta jsme žili v jednom státě, teď jsme dobrými sousedy, ale chceme se navzájem trumfnout.

Jak dopadne čtvrteční souboj fotbalistů Neapole se Spartou?
Vyhraje italský tým
48,3 %
Duel skončí nerozhodně
16,1 %
Tři body si odveze Sparta
35,6 %
Celkem hlasovalo 12181 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články