Hlavní obsah

Higuaín je skvělý, ale čtyři góly jako Suárez za Ajax mi nedal, poukázal Bičík

Pavel Dosadil (Neapol)Sport.cz

Zlikvidovanou penaltou v play off ve Zwolle vydatně přispěl k postupu fotbalové Sparty do Evropské ligy. A sotva Letenští rozehráli základní skupinu, už jí musel David Bičík čelit znovu. Na argentinského vicemistra světa Gonzala Higuaína si tentokrát nepřišel, Neapol tak rychle zareagovala na úvodní Hušbauerův gól a nakonec došla k poměrně jasnému vítězství 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský stoper Radoslav Kováč (vlevo) se snaží dostat k míči přes neapolského útočníka Gonzala Higuaína.

Článek
Fotogalerie

Pokutové kopy ho už začínají štvát. „Divné. Proti nám už se v této pohárové sezóně kopala třetí, my nekopali ani jednu. Trochu smutné, když si třeba uvědomím, že na druhé straně Neapol taky zahrála ve vápně rukou jako náš Costa," srovnával David Bičík.

Higuaín v neděli neproměnil pokutový kop a Neapol nakonec doma senzačně prohrála s Chievem 0:1. Přesto si čtyři dny poté troufl na penaltu znovu. A kopl ji tak dobře, že gólman na ni neměl nárok, přestože směr znovu vystihl.

„To jen dokazuje, jak velký je to hráč. Viděl jsem, jak to kopl v neděli. Jeho střela byla polovysoká, to je pro nás brankáře nejlepší. Ale tentokrát jsem prostě nemohl na míč dosáhnout," litoval Bičík.

Neapol měla skulinky, které Sparta nevyužila

Jeho sbírka slavných útočníků, proti kterým si v pohárech zahrál, se pomalu rozrůstá. „Higuaín je skvělý, ale když jsme hráli se Slovanem Bratislava na Ajaxu Amsterdam, prohráli jsme 5:0. A Suárez mi tenkrát dal čtyři góly," usmál se Bičík trochu trpce.

Po zápase na stadiónu San Paolo cítil, že tady Sparta mohla dokázat víc. „Mohli jsme tady něco uhrát, Neapol je silná dopředu, ale v obraně má skulinky. A my jsme jich bohužel nedokázali využít."

Ve druhém duelu skupiny I zdolal Bern bratislavský Slovany vysoko 5:0. A právě Young Boys hostí Sparta 2. října ve druhém utkání skupiny. „Po prvních výsledcích je jasné, že pokud chceme pomýšlet na postup, musíme Bern porazit," měl Bičík ihned jasno.

Porazí Sparta v příštím zápase základní skupiny I Evropské ligy doma Young Boys Bern?
Ano
36,5 %
Ne
63,5 %
Celkem hlasovalo 11073 čtenářů.

Reklama

Související témata: