Hlavní obsah

Výhru v derby zapili, sparťany teď čeká Bern. Kováč s Mladými kluky ještě neprohrál

Praha

Vítězství v sobotním derby na Slavii (2:0) fotbalisté Sparty zapili, to se ví. „Prostor k oslavě tam byl, ale druhý, vlastně třetí den jsme se už připravovali na Bern. Euforie po derby byla, ale teď se plně soustředíme na další zápas,“ ujišťuje záložník Ladislav Krejčí. Letenské čeká v Evropské lize druhý duel ve skupině. Utkání Sparta - Young Boys Bern se hraje dnes od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský stoper Radoslav Kováč (vlevo) se snaží dostat k míči přes neapolského útočníka Gonzala Higuaína.

Článek
Fotogalerie

Letenští mají co dohánět. Zatímco oni v premiéře prohráli 1:3 v Neapoli, Mladí kluci z Bernu smetli bratislavský Slovan 5:0. Doma se ale Spartě daří. V této pohárové sezóně vyhrála všechny tři domácí zápasy a dala v nich 14 branek.

„Hrozně moc se těším, že přijde hodně lidí, užijeme si to - a zvítězíme. Musíme využít domácího prostředí. Věřím, že nás fanoušci dotlačí k lepšímu výkonu a lepšímu výsledku v Evropské lize," říká na rovinu mladý stoper Jakub Brabec.

Sparta už na Bern narazila v sezóně 1981/82 v tehdejším Interpoháru a obě utkání prohrála 0:1. Zkušený Radoslav Kováč má z angažmá v Basileji s Mladými kluky mnohem lepší bilanci.

„Za necelé dva roky jsem s nimi ani jednou neprohrál. V Bernu jsme je na penalty porazili také ve finále poháru. Takže doufám, že tuto sérii teď ještě prodloužíme až do zimy... Domácí zápas je pro nás velmi důležitý. A já stoprocentně věřím, že ho zvládneme," ujišťuje Kováč.

Vaclíkovi pro radu nevolali

Svým nedávným spoluhráčům by recept na Bern mohl poradit gólman Tomáš Vaclík, který v létě po zisku double odešel do Basileje. „Nevím, jestli trenér. Ale já tuhle možnost nevyužil a s Tomášem nemluvil," usmívá se Ladislav Krejčí.

Sparťané mají o soupeři dostatek informací. A kanonáda Bernu se Slovanem je pro ně důraznou výstrahou. „Zajímavé video, hodně gólů... Ne, vážně, ukázala se jejich kvalita v zakončení a přechodové fázi. Respekt z Bernu máme, ale nemůžeme se jich zase bát," vyzývá Krejčí.

Jak dopadne čtvrteční zápas skupiny I Evropské ligy mezi Spartou a Bernem?
Vyhraje Sparta
63,7 %
Utkání skončí remízou
9 %
Zvítězí Bern
27,3 %
Celkem hlasovalo 7958 čtenářů.

Reklama

Související témata: