Hlavní obsah

VIDEO: Slovan je nejhorší z nejhorších. A ještě se mu Švýcaři smějí za plesnivé Pasienky

Bratislava

Pokud se v posledním utkání v Neapoli nestane zázrak, mise fotbalistů Slovanu Bratislava v Evropské lize skončí absolutním fiaskem. Belasí sice ve čtvrtek vstřelili svůj první gól, Bernu ale stejně podlehli 1:3. Slovan ve skupině I ještě nebodoval a má hrozivé skóre 1:17. Je nejhorší v celé soutěži. Bez bodu zůstal už jen Charkov, který má skóre aspoň 3:9... Ostudu si Slovan dělá také starým stadiónem, na němž své soupeře hostí.

Stadion Slovanu se Švýcarům nelíbil

 
Článek

Pro smích byli už před zápasem. Kvůli stařičkým Pasienkám. Slovan tady pořadatelsky nezvládl vyhrocený zápas se Spartou a podal si ho také Young Boys Bern. Reportér klubové televize nevycházel během předzápasového tréninku z údivu, kde se také může Evropská liga hrát.

„Podívejme se třeba na sektor pro hosty," říká redaktor televize Brian Ruchti a záběr kamery za pochodu komických tónů přechází na plevelem zarostlé sedačky. „A toto bude vaše zítřejší místo," švejkuje reportér, který označil stadión za „speciální" a za „velmi speciální" označil i hráčský tunel, kterým se fotbalisté obou týmů přesouvají ze šatny až na trávník. „Je delší než sto metrů, pojďme si ho prohlédnout."

S kamerou se pak usměvavý přesouvá tunelem. Poukazuje na opravdu odpuzující opadanou omítku, plesnivé stěny v útrobách stadiónu, či linoleum, které možná ještě pamatuje aktivní časy Jozefa Barmoše s Ladislavem Jurkemikem...

Rekordní čtyři minuty do šatny

„Stadión je skutečně vesnický," nevychází Ruchti z údivu a s podtónem komické hudby šlape dál. „Čtyři minuty jsme už na cestě," říká, když konečně přistoupí k šatně: „Tady je! Svatá místnost fotbalistů Bernu."

Znovu se vnucuje otázka, jak ctihodná UEFA mohla takový stadión Slovanu schválit. Sami Slováci se za ostudný stánek stydí

„Stadión připomíná hřiště z nižší regionální soutěže, někde z pořádné díry. Každý soupeř, který přijede na Pasienky, musí zůstat v šoku. V takových podmínkách hrát Evropskou ligu je ostuda nejen pro Slovan, ale i celé Slovensko. Musíme si tedy přiznat, že Švýcaři se nám smějí právem!" poznamenává server čas.sk.

Reklama

Související témata: