Hlavní obsah

Liberec - Šmona 2:1Liberec vstoupil do Evropy výhrou. Ale inkasovaný gól v závěru ho může mrzet

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Delarge 1 : 0
84. Shala 2 : 0
89. Abed 2 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.cz
Aktualizováno

Patnáct let, 80 zápasů, 35 výher. Obří transparent s bilancí Slovanu v evropských pohárech rozvinuli fanoušci Liberce před úvodním duelem 3. předkola Evropské ligy se Šmonou. Už neplatí, Severočeši vylepšili počet triumfů na 36. Izraelce porazili 2:1 góly Delarge a střídajícího Shaly. V závěru snížil Abed. Před odvetou, která se hraje 6. srpna na půdě Šmony, mají k postupu blíž.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libercký útočník Dzon Delarge střílí gól na 1:0 během utkání 3. předkola Evropské ligy proti Hapoelu Kirjat Šmona.

Článek
Fotogalerie

Zápas nabíral tempo pozvolna, úvodní dvacetiminutovka se odehrávala v uctivé vzdálenosti od obou branek. Až v 23. minutě se konečně Slovan prosadil po křídle, přízemní centr Vladimíra Coufala tečoval na přední tyči Pavelka špičkou kopačky do boční sítě.

Domácí od toho okamžiku převzali iniciativu, v rychlém sledu si nachystali tři solidní střelecké pozice: nejprve Josef Šural promáchl výtečnou přihrávku Coufala, vzápětí po signálu z trestného kopu pálil nad Lukáš Bartošák, poté vyslal nebezpečnou ránu Šural.

Krátce před přestávkou se Severočeši už dočkali. Na dlouhý pas stopera Davida Hovorky za obranu nasprintoval Delarge a nadvakrát překoval Haimova. Izraelci prvně zahrozili tři minuty po přestávce, kdy se do šestnáctky probil Bruno, naštěstí nezamířil přesně.

Slovanu mohlo být o chvíli později úzko. Po obrovské chybě Hovorky se před Tomášem Koubkem zjevil střídající Rochet, domácí gólman ovšem výtečným zákrokem tým zachránil. Liberec nakonec přidal druhou branku, v 84. minutě se trefil střídající Shala, pro něhož to byla premiéra v dresu Slovanu. Bohužel těsně před koncem snížil Abed.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Hapoel Kirjat Šmona 2:1 (1:0)
Branky: 43. Delarge, 84. Shala - 89. Abed. Rozhodčí: Evans - Edwards, Roberts (všichni Wales). ŽK: Bartošák, Sackey, Delarge, Pavelka - Borcal, Kassio, Ostvind, Mizrachi. Diváci: 5400.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Sackey, Pavelka - Delarge (86. Fleišman), Šural, Kerbr (53. Shala) - Rabušic (74. Bakoš). Trenér: Trpišovský.
Kirjat Šmona: Haimov - Elkayam, Kassio, Gutiérrez, Borcal - Shukrani (51. Rochet), Broun - Abed, Ostvind (75. Mizrachi), Bruno - Axebrad (46. Chukwuma). Trenér: Hassarmi.

Reklama

Související témata: