Hlavní obsah

Šural míří do Turecka, Lokeren odmítl. Zeman jde do Izraele

Útočník Sparty Josef Šural míří do Alanyasporu, čtrnáctého klubu turecké nejvyšší fotbalové soutěže. „Oba kluby jsou domluveny, hráč předběžně také. Už pouze dolaďujeme detaily. V pátek ráno bychom měli odletět do Turecka, ale do té doby chceme mít písemně potvrzené nejen smlouvy mezi kluby, ale i hráčovu smlouvu, nejen co se týká jeho platu a bonusů, ale i detailů, jako třeba zda dostane služební auto, kdo bude platit další věci spojené s jeho pobytem. Na místě Šural absolvuje lékařské prohlídky a doladí se už jen drobnosti,“ řekl pro Sport.cz a Právo hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Josef Šural pálí v utkání proti Bohemians 1905.

Článek

„Zájem měl i belgický Lokeren, s nímž byla Sparta rovněž předběžně domluvena, ale Šural se rozhodl pro Turecko, kde mu nabídli lepší platové podmínky (oproti Lokerenu asi o 3,8 mil. korun ročně - pozn. autora)," dodal Zíka. Sparta za hráče, jemuž v červnu končí smlouva a na podzim hrál minimálně, vyinkasuje asi pět milionů korun. Šural vypadl ze sestavy kvůli velkým finančním požadavkům, které nebylo ochotné vedení Sparty akceptovat. Údajně hráči nestačilo ani dvojnásobné navýšení platu.

Kozák se zřejmě vrátí

Z Plzně je na odchodu záložník Martin Zeman, s nímž během podzimu přestal kouč Pavel Vrba počítat a momentálně hráč trénuje mimo mužstvo. „Velký zájem projevil klub z předměstí Tel Avivu Hapoel Raanana, který je v tabulce nejvyšší soutěže devátý. Dohoda je na dobré cestě, už záleží jen na domluvě klubů, " prozradil Zíka. Při tom Zeman v létě prodloužil smlouvu o tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Martin Zeman během zápasu se Slavií.

Zíkova agentura v těchto dnech dotahuje příchod rumunského záložníka Bogdana Vatajelua ze Sparty do Jablonce, kam míří i útočník Libor Kozák z italského Livorna. „Mělo by jít o přestup, do konce týdne ho chceme dotáhnout. Už jen dolaďujeme podmínky," uvedl Zíka.

Ikauniekse si vyhlédl Lavička

Z Jablonce by odešel do Slasku Vratislav útočník Dávis Ikaunieks, který se na podzim na severu Čech neprosadil. „Velký zájem o lotyšského reprezentanta projevil nový kouč Slasku Vítězslav Lavička a jeho příchodu by už nic nemělo bránit," uvedl Zíka.

Z Jablonce by odešel do Slasku Vratislav útočník Dávis Ikaunieks, který se na podzim na severu Čech neprosadil. „Velký zájem o lotyšského reprezentanta projevil nový kouč Slasku Vítězslav Lavička a jeho příchodu by už nic nemělo bránit," uvedl Zíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Hrošovský se raduje z gólu po penaltě proti Baníku Ostrava. O plzeňského záložníka se zajímají Stuttgart a West Ham.

Global Sports dohodl také přestup slovenského reprezentanta a bývalého hráče Jablonce, záložníka Jána Greguše z FC Kodaň do Minnesoty a Zdeňka Ondráška z Wisly Krakov do Dallasu. „Do USA v zimě přišlo mimo severoamerický kontinent jen sedm hráčů, z toho dva tam uplatnil Global Sports," pochlubil se Zíka. Podle očekávání by mohl Jablonec opustit záložník Michal Trávník, o něhož Galatasaray a Southampton nabízejí údajně částky přesahující v přepočtu sto milionů korun. Ve West Hamu a Stuttgartu mají zase zájem o plzeňského záložníka Patrika Hrošovského.

Reklama

Související témata: