Hlavní obsah

VIDEO: Holenda pomohl třetí trefou v sezóně Tomsku k důležité výhře v ruské lize

Tomsk

Český fotbalový útočník Jan Holenda přispěl přesným zásahem Tomsku k zisku veledůležitých tří bodů v souboji se Samarou, tedy dalším klubem bezprostředně ohroženým sestupem. Tomsk zvítězil 2:0 a dotáhl se v tabulce na svého pátečního soupeře.

Gól Jana Holendy proti Samaře

 
Článek

Tomsk zvítězil v pátečním utkání sestupem výrazně ohrožených celků díky dvěma slepeným brankám. Úvodní gól zápasu zaznamenal ve 28. minutě záložník Renat Sabitov, o dvě minuty později jej pak napodobil Holenda, který tak rovnou stanovil konečné skóre na 2:0.

Bývalý sparťan, který momentálně v Tomsku rok hostuje z Rostova na Donu, přitom přišel do hry až ve 24. minutě za zraněného spoluhráče a skóroval již po necelých sedmi minutách pobytu na hřišti.

Celek s českým útočníkem v sestavě se díky první výhře po třech bodových ztrátách přiblížil v tabulce ke svému soupeři na rozdíl jediného bodu. Poražená Samara v tomto kalendářním roce ještě na tříbodový zisk dosáhnout nedokázala. Čtyři zápasy před koncem ročníku ruské ligy znamená současné 13., resp. 14. místo v tabulce prozatím účast v baráži o udržení prvoligové příslušnosti.

Reklama

Související témata: