Hlavní obsah

VIDEO: Kiks jako hrom! Hrubky slovenského gólmana si všimli až v Anglii

Varšava

Až v kolébce fotbalu si všimli hrubky, kterou předvedl v nejvyšší polské soutěži slovenský brankář Richard Zajac. Sedmatřicetiletý rodák ze Žiliny hájící branku týmu Podbeskidzie Bielsko-Biala v utkání s Gdaňskem špatně odhadl počínání dotírajícího útočníka při malé domů a předvedl tak obří hrubku.

Kiks slovenského brankáře Richarda Zajace

 
Článek

K chybě přijde gólman poměrně snadno. Liberecký Lukáš Hroššo či Jiří Havránek z Bohemians 1905 by mohli vyprávět. Hlavně na Havránkův kiks si nejeden fotbalový fanoušek při pohledu na Zajacovo zaváhání vzpomene.

Jeden z obránců poslal ve 29. minutě Zajacovi malou domů a zkušený brankář nakopl míč tak nešťastně, že trefil hlavu dotírajícího Macieje Makuszewského. „Byl to pro mě nešťastný zápas. Chtěl jsem poslat míč někam mezi diváky, ale bohužel se stalo, co se stalo - trefil jsem hráče do tváře. Byl jsem si úplně jistý, chtěl jsem to (míč) dát nad něj, protože jsem očekával jeho skluz," sypal si Zajac popel na hlavu.

Celá záležitost je pro Zajace o to mrzutější, že v zápase padl jediný gól. „Jednoduše katastrofa. Na takovouhle chybu se bude pamatovat dlouho," ví brankář, jehož hrubky si všimli dokonce až v Anglii, kde o ní informoval Daily Mail.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články