Hlavní obsah

Necelé dva měsíce a dost! Trenér Bílek dostal v Dinamu Tbilisi padáka

Aktualizováno

Český trenér Michal Bílek ve středu předčasně skončil na lavičce fotbalistů Dinama Tbilisi. Někdejšího reprezentačního kouče odvolalo vedení gruzínského celku po překvapivém vyřazení v 2. předkole Ligy mistrů s kazašským týmem Aktobe. Bílkovi svěřenci v dvojzápase nevstřelili ani gól a odešli poraženi s celkovým skóre 0:4.

Foto: www.fcdinamo.ge

Michal Bílek moc dlouho na lavičce Dinama Tbilisi nevydržel.

Článek

Novým trenérem byl jmenován Kachi Gogičašvili, bývalý reprezentant Gruzie, který už v Dinamu vedl mládežnický tým.

"S trenérem Bílkem jsme se domluvili na ukončení spolupráce. Teď se vracíme k tradicím a hodnotám. Chceme, aby za klub hráli mladí a talentovaní hráči z Gruzie," vysvětlil majitel Dinama Roman Pipia s tím, že po vypadnutí v předkole LM budou mít fotbalisté nižší platy a větší bonusy za úspěšné zápasy.

V Dinamu kromě Bílka skončí i český stoper Radek Dosoudil, odejít by mělo i dalších deset fotbalistů. "Má trpělivost je u konce. Někteří hráči měli až neadekvátní podmínky vzhledem ke gruzínské realitě, dostali šanci, ale naložili s ní prachbídně," dodal prezident gruzínského celku.

Na lavičce Dinama Tbilisi už dříve úspěšně působili čeští trenéři Dušan Uhrin starší (s týmem vyhrál titul v roce 2008) i jeho syn, současný kouč Plzně. Šestačtyřicetiletý Uhrin mladší získal v minulém roce s Tbilisi gruzínský titul i pohár. Michal Bílek, bývalý trenér české reprezentace, ale také Teplic, Sparty a Ružomberoku, na jejich výsledky nenavázal a ve funkci skončil po necelých osmi týdnech.

Reklama