Hlavní obsah

VIDEO: Velkolepý návrat Ibrahimovice. Švédský snajpr řádil, St. Étienne zničil hattrickem

V polovině srpna si v duelu s Bastií poranil břišní sval a prognózy nebyly zrovna příznivé. Podle odhadů lékařů mohl kanonýr Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic chybět na hřišti až šest týdnů. On se však rychle zotavil, v nedělním duelu 4. kola francouzské fotbalové ligy nastoupil v základní sestavě a St. Étienne sestřelil hattrickem.

Hattrick Zlatana Ibrahimovice proti St. Étienne.

 
Článek

A hned ukázal, proč je pro PSG v současnosti nepostradatelný. Na trávníku řádil, do sítě St. Étienne nasázel tři góly a výrazným způsobem pomohl mužstvu k vysoké výhře 5:0. Přitom se očekával vyrovnaný duel, vždyť St. Étienne ve třech odehraných ligových zápasech neokusilo hořkost porážky, navíc se mu dařilo i na evropské scéně, když přes turecký Karabükspor postoupilo do základní skupiny Evropské ligy. Jenže v Parku princů dostalo lekci.

"Prožil jsem krásný večer díky svým spoluhráčům," liboval si po utkání švédský snajpr a měl pravdu. Po vlastním gólu brankáře Ruffiera odstartoval své galapředstavení ve 41. minutě po parádním centru Maxvella. Nadýchaný balón brazilského obránce Ibrahimovic hlavou usměrnil nechytatelně k pravé tyči.

Po hodině hry se Ibrahimovic předvedl podruhé. Malou domů hostujícího zadáka Monneta-Paqueta hravě zachytil a brankáře si poté lahůdkově vychutnal. Hattrick završil v 72. minutě po povedeném vysunutí Verrattiho, kdy po zemi nedal gólmanovi St. Étienne žádnou šanci.

"Ještě se necítím stoprocentní, ale zkusil jsem do toho dát dneska všechno a vstřelil tři branky," pochvaloval si Ibrahimovic, který má v nové sezóně na kontě už pět ligových zásahů.

Fotbalisté PSG se posunuli v tabulce Ligue 1 na druhé místo. Na vedoucí Bordeaux ztrácejí dva body.

Reklama

Související témata: