Hlavní obsah

Zdrcený Straka: Některé hráče nepoznávám. Naštvaní fanoušci Slovanu volí bojkot

Od parády téměř k hororu. Taková je cesta fotbalistů Slovanu Bratislava touto sezónou. Středeční prohra 0:2 s Trenčínem ještě prohloubila herní a výsledkovou krizi mužstva, jehož trenér František Straka si před pár týdny užíval radost z tažení kvalifikací Ligy mistrů. Nikdo mu nakonec ani nezazlíval, že se tým neprokousal k miliónům z nejprestižnější pohárové soutěže a že se bude muset spokojit jen s Evropskou ligou. Ale teď je ve Slovanu zle. Fanoušci těžce koušou propadák za propadákem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Bratislava František Straka.

Článek

„Některé hráče nepoznávám. Úplně se vytratila jejich sebedůvěra, kterou měli na začátku sezóny,“ citovala slovenská média Straku po středeční prohře 0:2 s Trenčínem. Poslední vítězství jeho tým zaznamenal na konci srpna proti Banské Bystrici (3:1).

Nebudeme-li počítat pohárový duel proti Modrance ze čtvrté nejvyšší soutěže (5:1), dal Slovan v září jediný gól. V Žilině padl 0:3, na trávníku YB Bern v Evropské lize dokonce 0:5, v Dunajské Strede uhrál plichtu 1:1 a naposledy mu nevyšel duel s Trenčínem.

„Celý zápas jsme odehráli v křeči,“ lamentoval po marném boji Straka. Postrádal ve hře svého týmu i větší pohyb, agresivitu. Jakoby mužstvo padlo pod tíhou nabitých týdnů. „Je to otázka mentální a fyzické připravenosti. Zvládnout tenhle mamutí program není jednoduché. Máme za sebou už sedmnáct duelů a je vidět, že někteří hráči toho mají už plné zuby. Času na regeneraci je málo, ale to není omluva. Je obrovská škoda, že po euforii přichází krutá realita. S tím se musíme vyrovnat,“ říkal dále český kouč slovenského týmu.

Fandové útočí na Halenára

Co víc? Kolem Slovanu to pořádně vře. Příznivci - fanklub sdružený v organizaci Belasá šlechta - jsou nespokojeni. Vadí jim trable se stadiónem. A bojkotují zkušeného záložníka Juraje Halenára.

„Před zápasem s Trenčínem vyhlašujeme po vzoru pana Juraje Halenára únavu. Vždyť na ni po tisících kilometrech strávených na cestách za Slovanem máme nárok,“ nasadili ostře ironický tón fanoušci.

Hráči vytýkají slabé výkony, údajné rozvracení atmosféry v kabině, celkové chování... Odmítají klubu fandit a nepřejí si, aby Halenár byl třeba jen na lavičce náhradníků při utkání Evropské ligy s Neapolí (2. října). Proti Trenčínu se mezi náhradníky objevil, do hry ale nezasáhl.

Straka: Musíme se té situaci postavit čelem

V neděli bude Strakův tým hrát na hřišti páté Podbrezové. Slovan je třetí, přičemž za vedoucím Trenčínem zaostává o osm bodů, šest ztrácí na Žilinu. V EL bude hrát nejprve proti Neapoli, 23. října proti Spartě. Bude u toho ještě stávající trenér, pod nímž Slovan prvních deset soutěžních duelů sezóny neprohrál? Bude mít odvahu proti vůli příznivců stavět Halenára?

„Musíme se té situaci postavit čelem, dělali jsme individuální chyby, které nás srážejí na kolena. Je důležité dát do kupy všechny morální a psychické síly, aby nám vyšel další zápas,“ zavelel do další přípravy Straka.

Zloba fanoušků se ho zatím moc netýká. V anketě na sport.sk by jeho odchod doporučovala zhruba čtvrtina hlasujících, další se vyjadřují, že by měl zůstat (20 procent) a že nezdary jsou v této fázi záležitost hráčů, nikoli trenéra (55 procent).

Povede ještě Straka bratislavský Slovan i v říjnu proti Spartě?
Ano
61,8 %
Ne
38,2 %
Celkem hlasovalo 11374 čtenářů.

Reklama

Související témata: