Hlavní obsah

Ještě dvě výhry a jsme ve finále, usmíval se chrudimský trenér Daniel Ibañes

Chrudim

Futsalisté ERA-PACKu Chrudim vykročili pravou nohou do semifinálové série play off Chance futsal ligy. Ve čtvrtečním televizním utkání porazili před vlastním publikem pražské Benago 5:2.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Petr Šnídl z Benaga kryje na palubovce balon před chrudimským Douglasem.

Článek

Chrudimští, jako každý zápas, chtěli brzy rozhodnout. Už ve 3. minutě napřáhl po zemi k tyči Vahalovy brány M. Mareš a ERA-PACK vedl. O pět minut později využili domácí chyby v hostující rozehrávce a Max se skórujícím Slováčkem „vyšachovali" bezmocného brankáře hostí – 2:0. Ve 13. minutě zahrál rukou Šnídl a nabídnutý trestný kop využil Douglas, který prostřelil hradbu těl – 3:0.

V první půli o sobě dalo vědět i Benago. Šnídl poslal dlouhý pas po lajně na Štveráka, který svou přihrávkou našel skórujícího Brahimiho – 3:1. Do šaten však šli domácí s tříbrankovým vedením. M. Mareš nastřelil balón před bránu, kde ho šikovně tečoval jeho bratr Roman – 4:1.

Po přestávce se skóre měnilo pouze dvakrát. Nejprve ve 22. minutě poslal míč pod břevno Vahalovy brány Slováček, aby při power play hostí mohl snížit na konečných 2:5 Rodek.

Za stavu 0:3 bylo hotovo, myslí si Simitči

Své první semifinále v české lize vyhrál trenér Chrudimi Daniel Ibaňes: „Myslím si, že jsme nehráli jednoduchý zápas. Šlo o semifinále se vším všudy. Takový zápas je vždy těžký. Nyní musíme ještě dvakrát předvést tu samou hru, abychom se kvalifikovali do finále."

K samotné hře ERA-PACKu neměl španělský trenér výhrady. „S naší hrou jsem kompletně spokojený. Nastoupili všichni hráči, předvedli jsme dobrý futsal a zvítězili jsme. Futsal je sport, ve kterém mají oba soupeři spousty šancí. Já jsem dnes spokojený," usmíval se sympatický kouč.

Trenér hostí hodnotil zápas s lehkým ironickým úsměvem. „Propadli jsme v začátku utkání. Dostali jsme tři rychlé góly. Přitom jsme si říkali, že nesmíme dostat brzo gól," připomněl předzápasovou taktiku Beni Simitči a pokračoval: „Ten navíc padl po naší chybě. Když jsme prohrávali nula tři, tak bylo po zápase. Kdybychom dali do poločasu dva góly, mohli jsme se vrátit do hry. Snížili jsme na jedna tři, ale další dvě tutovky jsme zahodili a Chrudim nás potrestala čtvrtou brankou."

Úvod utkání bude zřejmě klíčový v každém utkání série. „První branka nemusí být rozhodující, ale měli bychom se vyvarovat brzkému inkasování, abychom soupeře malinko znervózněli a mohli udeřit třeba z brejku. Bylo vidět, že na některé kluky zapůsobil tlak semifinále. Ne můj. Já jsem jim dal volnost. Hráli všichni před televizními kamerami. Snad nám návrat Lištvána pomůže k lepšímu výkonu," doufá trenér Benaga.

FK ERA-PACK Chrudim – FC Benago Praha 5:2 (4:1)
Branky a nahrávky: 3. M. Mareš (Slováček), 8. Slováček (Max), 13. Douglas, 19. R. Mareš (M. Mareš), 22. Slováček (M. Mareš) – 14. Brahimi (Štverák), 37. Rodek (Ježdík). Rozhodčí: Kincl – Linhart. ŽK: Rešetár (EP). Diváci: 345. Stav série 1:0.
Chrudim: Žďánský (32. Ton) – Douglas, M. Mareš, Rešetár, Slováček – R. Mareš, Max, Felipe, M. Mareš II., Koudelka, Chmelík. (Olinha) Trenér Daniel Ibañes.
Benago: Vahala (Bezstarosti) – Rodek, Brahimi, Šnídl, Štverák – A. Simitči, Váňa, Dvořák, Ježdík, Sasák. Trenér Beni Simitči.
II. semifinále play off CHANCE futsal ligy 2014
FC Benago Praha – FK ERA-PACK Chrudim
úterý 29. dubna, 20:30, SH Eden v Praze

Reklama