Hlavní obsah

Liberec uspěl s námitkou! Boj o titul bude řídit Královec

Sobotní zápas mezi Libercem a Plzní v posledním kole první fotbalové ligy, který bude přímým soubojem o titul, bude nakonec pískat Pavel Královec. Komise rozhodčích nejprve nominovala jako hlavního sudího Pavla Fraňka, na základě písemné námitky Slovanu ale původní delegaci změnila.

Foto: ČTK

Rozhodčí Pavel Královec.

Článek

"Komise rozhodčích vyhověla žádosti, aby toto rozhodující utkání řídil náš nejlepší mezinárodní rozhodčí. Komise si vyhrazuje právo na případné další námitky, že rozhodčí je ze stejného kraje jako hostující mužstvo. Původní nominací chtěla komise předejít veškerým možným spekulacím," uvedla komise v prohlášení.

Čtyřiatřicetiletý Královec je nejčastěji nominovaným sudím v české lize, v této sezóně pískal 18 zápasů. Rozhodčí z Domažlic má zkušenosti s Ligou mistrů i Evropskou ligou a je v nominaci na evropský šampionát i olympijské hry. V první lize působí od roku 2003.

V jarní sezóně Královcovi nevyšlo utkání mezi Plzní a Českými Budějovicemi (4:0), ve kterém uznal gól Marka Bakoše, přestože slovenský útočník předtím zahrál rukou. Královec nejprve gól označil za regulérní, pak ho po protestech hostujících hráčů a po konzultaci se čtvrtým sudím Petrem Ardeleánu odvolal. Vzápětí na doporučení asistenta Radka Kociána branku mylně znovu uznal.

Liberec a Plzeň se v přímé bitvě utkají o to, kdo získá titul. Slovan má tříbodový náskok a stačí mu před domácím publikem uhrát remízu, obhájce prvenství z Plzně potřebuje zvítězit.

Reklama