Hlavní obsah

Damková pod tlakem, chodí jí výhrůžné maily. Za výrok o Moravě se omluvila

Předsedkyně komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky Dagmar Damková se ocitla pod velkým tlakem poté, co se v rozhovoru pro deník Právo vyjádřila k dopisu sudího Tomáše Adámka o údajné korupci v zápase minulé ligové sezóny. Damková v souvislosti s nynější kauzou Právu sdělila, že všechno zlo pochází z Moravy a naznačila možné napojení Sparty Praha na sudí z Moravy. Na její adresu poté přišly výhružné e-maily a šéfka komise se za svůj výrok ve čtvrtek omluvila. K aféře se už nechce vyjadřovat.

Foto: Fotobanka Profimedia

Dagmar Damková.

Článek

"Vzhledem k tomu, že jsem v realitě aktuálních událostí pod obrovským tlakem, učinila jsem nešťastnou formulaci vůči Moravě, která může být špatně chápána. Omlouvám se za ni," uvedla Damková v prohlášení pro ČTK.

"Samozřejmě nemám nic proti Moravě, moravským klubům ani proti žádnému z funkcionářů. Věřím, že fotbaloví fanoušci či představitelé klubů z Moravy tuto omluvu přijmou a nadále nás bude pojit vzájemný respekt," dodala.

Damková v rozhovoru pro Právo komentovala poslední vývoj v údajné korupční kauze, především pak páteční dopis Adámka zaslaný fotbalové asociaci. V něm sudí informoval o možném ovlivnění jednoho z ligových zápasů minulé sezóny úplatkem, podle spekulací médií by mohlo jít o duel Jablonce s Plzní.

Adámek od té doby není k zastižení, Damková ale Právu naznačila, že určité osoby dobře ví, kde je a proč dopis sepsal. "Podle mě to všechno zlo pochází z Moravy. Problémy byly se sudím Býmou, který je dokonce ve vazbě, pak s Lakomým, jenž měl ovlivnit dorostenecký zápas, policie mu to ale neprokázala. Adámek je také z Moravy. Tam jsou propojeni současní i bývalí sudí i bývalí členové komise rozhodčích. A kontakty na Moravu mají i Moravané v Praze," prohlásila Damková.

Damková obdržela výhružné e-maily a smsky

Pak dokonce naznačila možné napojení moravských rozhodčích na Spartu. "Sparta si stěžovala na výkon rozhodčího Ardeleánu, který je ze západu Čech, v sobotním utkání v Mladé Boleslavi. A Spartu vedou lidé původem z Moravy," dodala Damková pro Právo.

V posledních dnech se prý dostala pod obrovský tlak a celou kauzu už nebude komentovat do doby, než ji prošetří policie a disciplinární komise. "Chodí mi dokonce výhružné maily a smsky, už se k té kauze nebudu víc vyjadřovat," řekla ve čtvrtek Damková ČTK.

Adámkův dopis je médii dáván do souvislosti se zářijovou schůzkou majitele Sparty Praha Daniela Křetínského s předsedou FAČR Miroslavem Peltou, při níž údajně letenský šéf předal znepokojující informace o způsobu řízení zápasů v profesionálních soutěžích. Případ řeší policie.

Reklama