Hlavní obsah

Fotbalovou Slavii má posílit záložník Gecov z Gentu

Fotbalovou Slavii brzy zřejmě posílí záložník Marcel Gecov, který je na odchodu z Gentu. V belgickém klubu si po letním přestupu z Fulhamu nevydobyl stálé místo v sestavě a domluvil se na spolupráci se Slavií, jejímž je odchovancem, ale nikdy za ni ještě nehrál v nejvyšší soutěži. Gecov by podle svého manažera Jiřího Müllera měl v Edenu podepsat smlouvu na 2,5 roku.

Foto: Petr Horník, Právo

Marcel Gecov ještě v dresu Liberce si kryje míč před Karolem Kiselem ze Slavie.

Článek

O odchodu Gecova do Slavie jako o hotové věci už informovaly i internetové stránky belgického klubu. "Mezi vánočními svátky bychom měli věc definitivně dotáhnout. A v lednu se Marcel podle všeho zapojí ve Slavii do přípravy," řekl ČTK Müller. Čtyřiadvacetiletý fotbalista se tak do Slavie vrací oklikou přes Kladno a Liberec, v jejichž barvách nahlédl do české ligy. Loni v létě přestoupil z Liberce do Fulhamu, kde se ale neprosadil a podobný osud jej potkal i v Gentu.

Gecov hrál v nejvyšší belgické soutěži nepravidelně, proto se rozhodl odejít. "Marcel dal přednost tomu, aby pravidelně hrál. A Slavia byla první, kdo mu nabídl odpovídající podmínky," uvedl Müller.

Slavia musí Gentu zaplatit odstupné

Slavia se Gecova rozhodla získat i přesto, že defenzivní středopolař má v Gentu ještě smlouvu na 3,5 roku a do Belgie musí poslat blíže nespecifikované odstupné. Kluby se ale prý dohodly, že přestupovou sumu zveřejňovat nebudou. Ta podle zákulisních informací neměla klesnout pod deset miliónů korun.

Slavia, která je po podzimní části sezóny v české lize až jedenácté s tříbodovým náskokem na sestupové pásmo, chce v zimním přestupním termínu výrazně posilovat. Gecov má být prvním velkým příchodem, vedení klubu chce udržet i klíčového obránce Martina Latku, který zvažuje nabídku nové smlouvy.

Pražané se naopak po podzimu rozešli se záložníky Tomášem Frejlachem, Zoranem Milutinovičem a obráncem Róbertem Cicmanem. Kariéru ukončil i útočník Stanislav Vlček.

Reklama

Související témata: