Hlavní obsah

Fotbalisté Českých Budějovic zahájili přípravu i s Ježdíkem, Řepka se neobjevil

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic dnes dopoledne zahájili přípravu na jarní sezónu i s obráncem Václavem Ježdíkem, který je první zimní posilou Jihočechů. V pondělí by se měl k týmu na soustředění v Novém Městě na Moravě připojit zkušený záložník Jaroslav Černý, s nímž klub dolaďuje poslední detaily smlouvy. Naopak dál se vlečou spory o ukončení smlouvy s obráncem Tomášem Řepkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka na první trénink Budějovic nepřišel.

Článek

Trenér Miroslav Soukup přivítal na srazu po dovolené 24 hráčů. Po podzimu opustil Dynamo zkušený stoper Tomáš Řepka, s nímž vedení klubu po jeho disciplinárním trestu za vyloučení v Jablonci ukončilo spolupráci.

Před rokem při podpisu smlouvy, která měla vypršet letos v červnu, se totiž obě strany dohodly, že po každých šesti měsících mohou kontrakt vypovědět. Řepka ovšem svůj konec v Budějovicích zpochybňuje a tvrdí, že má v Dynamu stále platnou smlouvu.

Kromě Řepky nebudou na jaře na jihu Čech působit ani Michal Rakovan a František Němec. První z nich odchází na hostování do druholigových Bohemians Praha, druhý do Mostu. Soukupovi bude v přípravě scházet opora Brazilec Sandro, který si v závěru podzimu zlomil kotník a je dlouhodobě mimo hru.

Jihočeši na startu přípravy trénovali v posilovně a pak se vydali do Stromovky na hodinový výběh. Za bývalými spoluhráči se přišel podívat útočník Zdeněk Ondrášek, nejlepší střelec uplynulého ročníku norské ligy. Od pondělí bude Dynamo nabírat kondici na soustředění.

Reklama

Související témata: