Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 2:1Hanáci prohrávali, ale nakonec tři body proti Slavii vybojovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Gecov 0 : 1
14. Doležal 1 : 1
17. Ordoš 2 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Olomoucká Sigma bez opor Škerleho a Hořavy po špatném začátku výsledek se Slavií rychle otočila, ale poslední půlhodinu se prakticky jen úporně bránila. Tři body však uhájila.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Doležal z Olomouce se raduje z gólu proti Slavii.

Článek

„Jsem za to strašně rád a vážím si toho, že jsme to i s více mladými hráči zvládli, vybojovali, vydřeli, což se v minulosti v Olomouci moc nedařilo," tvrdil kouč Hanáků Roman Pivarník.

První se do šance dostali domácí, když Schulmeister v 7. minutě zprava našel na malém vápně Doležala, který však hlavou trestuhodně minul. Vzápětí podnikla rychlý protiútok Slavia, stoper Dreksa zaváhal, k míči se dostal Gecov vystřelil, z pomocí teče jednoho z domácích zadáků překvapil Zlámala a dostal tak svůj tým do vedení.

Dlouho se však Slávisté neradovali. Ve 14. minutě Schulmeister tentokrát přízemním centrem vybídl ke střele znovu Doležala a ten podruhé nezaváhal. O čtyři minuty později Čontofalský neuvěřitelně podcenil další centr Navrátila a Ordoš Sigmu hlavou pohodlně poslal do vedení a zároveň se v tabulce střelců dotáhl na Lafatu. „I když jsme inkasovali, hráli jsme dobře, perfektně kombinovali a zaslouženě strhli vedení na svou stranu," měl jasno Pivarník.

Dostali Sigmu na koně

Ve 23. minutě mohlo být ale znovu vyrovnáno. Mičolu však včasným vyběhnutím Zlámal vychytal. Dál se pak hrál svižný fotbal se šancemi na obou stranách, ale střelci se už neprosadili a tak do kabin odcházeli spokojenější Hanáci.

„Dvěma zbytečnými individuálními chybami jsme Sigmu sami dostali na koně. Stalo se nám to, co nás provázelo na podzim," zlobil se trenér Slavie Petr Rada, jehož tým však dál o body tvrdě bojoval.

Domácí ale mohli Slavii definitivně dostat do kolen hned v 52. minutě, kdy po kiksu Gecova šel sám na Čontofalského Schulmeister, jenže bránu minul. Od té doby se Sigma začala soustředit více na obranu a i když Slavia měla převahu, příležitosti na vyrovnání nepřicházely. Až v 75. minutě se probil před Zlámala střídající Škutka, olomoucký gólman však své spoluhráče podržel. Tlak Slavie ale narůstal. Naštěstí pro domácí dál čaroval Zlámal a to zejména, když reflexivně vyrazil další tutovku Škutky, poté zneškodnil i ránu Vošahlíka a tak se Hanáci mohli nakonec radovat.

„Jsem zklamaný. Měli jsme na to, abychom v Olomouci bodovali, ale sami jsme soupeři pomohli a to hodně mrzí. Budeme to muset napravit v příštím kole doma," prohlásil Rada.

17. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Slavia Praha 2:1 (2:1)
Branky: 14. Doležal, 17. Ordoš - 8. Gecov. Rozhodčí: Nenadál - Kodrula, Kříž. ŽK: Houska, Ordoš - Gecov, Bortel. Diváci: 5057.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Šindelář, Dreksa, Vepřek - Houska, Pospíšil (69. Koutný) - Schulmeister (78. Petr), Ordoš, Navrátil (84. Varadi) - Doležal. Trenér: Pivarník.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Juhar - Zmrhal, Petrák, Gecov (72. Vošahlík), Mičola (83. Škoda) - Kisel (72. Škutka) - Fenin. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 16. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články