Hlavní obsah

Odchod Daridy a Kadlece do Německa je na spadnutí

Karel FeltPrávo

Další velké hráčské změny v nejvyšší domácí fotbalové soutěži jsou na spadnutí. Měly by ji opustit dvě největší mladé hvězdy – plzeňský záložník Vladimír Darida a sparťanský útočník Václav Kadlec. Oba mají namířeno do Německa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Vladimír Darida.

Článek

O Daridu je dlouhodobě velký zájem. „Ale naší prioritou jsou sportovní cíle. Chceme udělat maximum pro postup do základní skupiny Ligy mistrů. To znamená, že do play off nikdo z Plzně neodejde. Navíc prezident klubu Tomáš Paclík deklaroval, že Darida pro nás má cenu deseti miliónů eur, a k této částce jsme se v jednání s žádným ze zájemců nepřiblížili," řekl Právu generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Zájem je také o stopery Václava Procházku a Lukáše Hejdu. V této souvislosti se hovoří o možném příchodu Martina Jiránka, který skončil v Grozném. „Zájem registrujeme, ale platí totéž, co v případě Daridy. Do konce play off nikdo neodejde. Jiránek je určitě zajímavý hráč, ale zatím jsme s ním oficiálně nejednali," dodal Šádek.

Podle informací Práva je ale Jiránek v plzeňském hledáčku a není vyloučeno, že zkušený stoper by mohl přijít ještě v srpnu. Viktoria je známá tím, že její management dokáže v tichosti a pečlivě připravit přestup a zrealizovat ho podle potřeby ze dne na den. Jiránek by navíc přišel zadarmo, stejně jako Tomáš Ujfaluši minulý týden do Sparty.

Frankfurt přidal

Bořek Dočkal je na Letné, Václav Kadlec prodloužil smlouvu, Frankfurt na to konto přihodil několik miliónů a nic nebrání tomu, aby jeden z největších současných českých talentů zamířil do bundesligy. „S Frankfurtem stále jednáme, ještě nejsme ve finální fázi," tvrdí vytrvale personální ředitel Sparty Jakub Otava.

„Tento týden náš manažer Bruno Hübner celou záležitost dotáhne do konce. Jakým směrem? Uvidíme, já jsem optimista," citují německá média šéfa Eintrachtu Heriberta Bruchhagena. Podle serveru transfermarkt.de, který se specializuje na fotbalové přestupy a oceňuje hráče, má Kadlec cenu pěti miliónů eur (asi 129 mil. korun).

Do utkání s Plzní je téma tabu

Frankfurt původně nabízel jen 91 miliónů korun a tvářil se, že Kadlec pro něj není až takovou prioritou. Podle některých německých zdrojů o něj má ale velký zájem a nabízená částka už dosáhla sta miliónů korun. Podle jiných už dokonce tuto hranici přesáhla a dohoda je hotová. Sparta ale Kadlece uvolní až po sobotním utkání s Viktorií Plzeň. Do té doby je toto téma na Letné tabu.

Otava tvrdí, že jednání ještě nejsou zdaleka ve finále a příchod Dočkala nemá žádnou souvislost s odchodem Kadlece, ale je naprosto zřetelné, že přišel hráč, navíc za velké peníze, který hraje na stejném postu.

Trondheim ani Sparta nechtějí přestupovou částku zveřejnit, ale údajně se pohybuje mezi patnácti až dvaceti milióny korun. Z peněz za Kadlece by proto bylo jak na Dočkala, tak by se podařilo zalepit i finanční díru, která Spartě vznikla v předpokládaných příjmech vyřazením z Evropské ligy.

Na Letné šilhají po Rabušicovi

A ještě jednu posilu by Letenští podle zákulisních informací rádi získali. Je jí liberecký kanonýr Michael Rabušic. I když na Letné na toto téma nechtějí hovořit, údajně už došlo k prvním kontaktům.

O Rabušice je však zájem i v zahraničí a liberecký boss Ludvík Karl razí heslo, že každý hráč je prodejný, ovšem někteří za velké peníze. V případě Rabušice se cena pohybuje nad dvaceti milióny korun. Sparta tak vysoké částky vydává jen výjimečně, ale Rabušic je dobrou investicí směrem k dalšímu možnému prodeji.

Reklama

Související témata: