Hlavní obsah

Nezmar nelakuje situaci Liberce na růžovo, Kováč mu počká maximálně do konce ledna

Liberec

Udělali díru do světa a těší se na jarní pokračování Evropské ligy. Přesto fotbalisté Liberce nemají jistotu, jaká bude nejbližší budoucnost klubu. Jen díky tomu, že v pohárové Evropě vydělal přes 70 miliónů korun, dohraje Slovan sezónu s vyrovnaným rozpočtem. „Nebudeme fanouškům situaci barvit na růžovo. Všichni děláme vše proto, aby se změnila k lepšímu,“ říká sportovní ředitel Jan Nezmar otevřeně v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar má přes zimu plno starostí.

Článek

Potřebuje prodloužit smlouvy s oporami týmu a má vytipované šikovné posily. V první řadě však sportovní ředitel Jan Nezmar musí mít představu, na co si může Slovan troufnout.

V létě Liberec opustil významný partner, sázková kancelář Fortuna, a člen Klubu ligových kanonýrů neskrývá, že ekonomická situace klubu se tím pádem dost významně zhoršila. Proto nové investory hledá třeba až v Argentině.

„V dnešní době prostě nelze dělat velký fotbal bez partnerů, bez silných partnerů. Pokud se nám ho nepodaří sehnat, tak nás čeká jediné. Musíme snížit nákladové položky, v případě fotbalového klubu jsou to především mzdy hráčů. Za méně peněz pořídíme méně kvalitní hráče. To je logické," nevylučuje ani krizovou variantu.

Teď nejsou schopní nabízet dlouhodobé smlouvy

Na druhou stranu však Nezmar věří, že Liberec složitou situaci vyřeší. „Vidím velkou vůli a snahu na naší straně a to mi dodává mírného optimismu. V tuto chvíli ale nemohu říct, že by třeba konkrétně jednání s argentinským investorem nějak výrazně pokročila. Tato jednání nejsou hotová za týden..."

Zatím jsou podle ředitele jakékoli transfery na mrtvém bodě. „Náš majitel je solidní obchodník, člověk s dobrou pověstí a nějakými návyky. Nemůže přece, a já tomu plně rozumím, s někým podepsat smlouvu řekněme na dva roky, když neví, zda své závazky bude schopen plnit i v druhém roce smlouvy," poukazuje Nezmar.

Kováč musí zůstat, ale má nabídky i odjinud

Slovan by měl zájem prodloužit hostování Ukrajince Rybalky. A potřebuje si pojistit služby hráčů, jimž v létě končí smlouvy. Především jde o kapitána Radoslava Kováče, který je klíčovým mužem týmu.

„Záleží, jak budou úspěšná jednání s případnými investory či partnery. S Radkem jsme domluvení, že nám počká někdy do půlky, možná i konce ledna. Má nabídky, já o nich vím a snažím se udělat vše pro to, abych Radka udržel ve Slovanu. Brzy uvidíme, jak to dopadne. Jako sportovní ředitel jsem pochopitelně představenstvu doporučil s Kováčem smlouvu prodloužit, na druhou stranu chápu, že to musí mít i ekonomické aspekty," říká Nezmar na rovinu pro klubové stránky.

Reklama

Související témata: