Hlavní obsah

Příbram by měl posílit Volešák, o dalších posilách jedná

Příbram

S fotbalisty Příbrami by měl v pátek zahájit zimní přípravu také záložník Ladislav Volešák, o jehož přestupu jedná vedení klubu se Slováckem. Příbramský celek má vyhlédnuté i další posily, ovšem konkrétní jména zatím nechce komentovat.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Ladislav Volešák

Článek

"Jednáme o příchodu Ladislava Volešáka. Věřím, že v nejbližších hodinách či dnech doladíme formality a že se hráč u nás bude co nejdříve hlásit a připojí se k mužstvu," řekl prezident klubu Jaroslav Starka.

Devětadvacetiletý Volešák by měl především zvýšit kreativitu v záloze. V minulosti se o něj zajímala například Plzeň pro alternaci s Pavlem Horváthem. Za Slovácko na podzim odehrál 11 zápasů a vstřelil tři góly. Předtím působil sparťanský odchovanec například ve Slavii, v Českých Budějovicích či v Mladé Boleslavi. V lize si připsal 167 startů a vstřelil 25 gólů.

"Láďu jsme chtěli už na začátku podzimní části, to se nám však nepovedlo příchod realizovat. Věřím, že se nám to teď podaří a hráč pro nás bude posilou," doplnil generální ředitel Příbrami Petr Větrovský.

S týmem bude trénovat i Slepička

Vedle Volešáka začnou v Příbrami přípravu také navrátilci z hostování Matěj Štochl, Martin Šlapák a bývalý reprezentační útočník Miroslav Slepička, který s klubem trénoval již na konci podzimu. "Záleží na jeho zdravotním stavu. Zkusí si plnou zátěž, a když bude zdravý, budeme mít o něj zájem," dodal Větrovský.

Klub už při příchodu současného trenéra Petra Čuhela avizoval, že ve zbytku podzimu bude analyzovat současný kádr a v zimě se rozhodne, s kterými hráči se rozloučí. "Hodnocení trenéra máme a víme, kdo by nás měl opustit. Ovšem záležet to bude i na tom, zda se nám povede na jejich místa přivést náhradu," doplnil Větrovský.

Příbram odstartuje přípravu v pátek v 9:00. První přípravné dvojutkání sehraje 11. ledna proti Varnsdorfu. Utká se také s Vyšehradem, Mladou Boleslaví, Jabloncem, Teplicemi a v únoru vyrazí na herní soustředění do Turecka. Generálkou na jaro bude 15. února duel s Roudnicí.

Reklama

Související témata: