Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 0:3Ani Americký pohár Dukle nepomohl, Radova Vysočina ji na Julisce vyučila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Jánoš 0 : 1
54. Harba 0 : 2
68. Harba 0 : 3
Záznam online reportáže

Jedno kolo se ohřáli na třetí příčce tabulky, od té doby však chřadnou před očima. Fotbalisté Dukly před týdnem na Slavii ztratili sérii bez porážky a v dnešním utkání 19. ligového kola doma podlehli Jihlavě vysoko 0:3. Dlouholetý duklák Petr Rada na lavičce Vysočiny se tak mohl radovat, že na svém mateřském stadiónu získal s Jihlavou zlaté tři body v bitvě o záchranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Haris Herba z Jihlavy (vpředu) bojuje o míč se stoperem Dukly Janem Vorlem.

Článek
Fotogalerie

Vystavený Americký pohár z éry slavné Dukly měl domácí tým pobídnout k ráznému útoku na třetí příčku tabulky. Žádná ofenzivní smršť ovšem v úvodu nepřišla. Blažka vystrašila jen nepřehledná mela, která vedla ke třem zblokovaným střelám domácích. První šance přišla ve 14. minutě, stoper Božič trefil břevno jihlavské branky.

Další pasáž zápasu poznamenala řada nepřesností na obou stranách. Vysočina jako by se inspirovala Slavií, která v minulém kole ukončila sérii Dukly bez porážky. Jihlava napadala rozehrávku soupeře a domácí se nemohli dostat ke svojí hře, jež je většinou zdobí. Na dlouho jedinou výjimkou byl ve 34. minutě průnik Engelmanna, nedokázal však přesně odcentrovat.

Všechno mohlo být jinak, kdyby Dukla využila tutovku v nástupu do druhého poločasu. Pospěch vysunul Engelmanna, s jehož sólem si ovšem brankář Blažek poradil. Dukle se to brzy vymstilo. Berger lehkovážně blízko vlastní branky ztratil míč a Jánoš otevřel skóre. Jihlava byla na koni, tím spíše, že hned o tři minuty později Jungr obral o míč Gedeona, vysunul Harbu a jeho zakončení bylo chladnokrevné a přesné.

V 68. minutě se pak blamáž týmu z Julisky naplnila. Jánoš naservíroval gól Harbovi a ten svou druhou trefou podtrhl výprask Dukly.

Jihlava tak ukončila sérii 20 zápasů, během nichž venku nevyhrála. Naposledy získala tři body na půdě soupeře 2. září 2012 v Mladé Boleslavi...

19. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:3 (0:0)
Branky: 54. a 68. Harba, 51. Jánoš. Rozhodčí: Královec - Hock, Pilný. ŽK: Hlinka - T. Kučera, Mikula. Diváci: 2256.
Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Matěj Hanousek - Hlinka, Gedeon (60. Marek Hanousek), Koval - Berger (60. Černý), Pospěch, Engelmann (76. Kalouda). Trenér Kozel.
Jihlava: Blažek - Mikula, Šourek, Krejčí, Josl - Marek (28. Jánoš), T. Kučera - Masopust (84. Kosak), Jungr, Vaculík - Harba (79. Přeučil). Trenér Rada.

Reklama

Související témata: