Hlavní obsah

Ostrava - Příbram 1:1Ostrava zahazovala šance a s Příbramí pouze remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Řezníček 0 : 1
81. Svěrkoš 1 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Záchranářský souboj mezi fotbalisty Ostravy a Příbramí v 19. kole první fotbalové ligy skončil remízou 1:1. Hosté vedli brankou Jakuba Řezníčka, alespoň bod zajistil domácím až devět minut před koncem Václav Svěrkoš. Příbram v úplném závěru přišla o vyloučeného Miroslava Slepičku, cenný bod však uhájila. Ostrava už deset kol čeká na vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Tomáš Zápotočný (ilustrační foto).

Článek

Palčivý problém s vykartovaným Frydrychem uprostřed obrany vyřešila Ostrava nasazením ligového debutanta Kaši a svůj klíčový zápas jara, jak ho v týdnu tituloval kouč František Komňacký, chtěla od začátku zlomit ofenzívou. Baníku nechyběla aktivita ani invence, zato však góly. Výrazný nápor domácích totiž v úvodní dvacetiminutovce shořel na koncovce.

Greguš už ve čtvrté minutě pronikl s míčem na noze příbramskou obranou, ale Štěpán po jeho gólově výzvě na malém vápně tak dlouho otálel se střelou, až obrovskou šanci pohřbil.

V desáté minutě gól visel na vlásku: Škutkovu ránu z otočky Hruška reflexivně vyrazil nad sebe a z brankové čáře balon odkopl Hájovský. Ostravská převaha přišla vniveč. Neujal se ani drzý průnik Kaši, po jehož kolmici běžel sám na branku Foltýn, ale i jeho střelu dokázal Hruška zlikvidovat.

Příbram byla v začátku odsouzena k bránění, o to větší šok na Bazalech způsobil její gól. Zeman ve 30. minutě od levé lajny poslal ideální centr do vápna na Řezníčka a Pavlenka na jeho hlavičku k tyči nedosáhl. Pro příbram to byl první venkovní gól po 537 minutách.

Svěrkoš zachránil Baníku alespoň bod

Gól s Ostravou pořádně zamával. Její tlak se rozpadl a taktovku najednou převzali hosté, kteří získali střed pole a udávali tempo. Domácí se po změně stran ještě jednou pokusili na Příbram zatlačit, jenže místo po zemi většinou létaly balony vzduchem a s tím hosté neměli potíž.

S příchodem střídajícího Svěrkoše měl Baník v poslední půlhodině chvíli na trávníku až čtyři čistokrevné útočníky, ale ti byli odříznuti od hry a míčů, které by potřebovali. Přesto nakonec přišlo vyrovnání. Ve chvíli, kdy hosté měli hru plně pod kontrolou, Škutka naslepo napálil míč do ohně a těsně před Hruškou se ze změti těl vynořila noha Svěrkoše, který srovnal.

Ostrava znovu ožila a ještě ji v tom podpořil Slepička, který už po třech minutách na hřišti na půlící čáře nesmyslně fauloval Sukupa a byl vyloučen. V kratičké přesilovce už ale Baník na bránu nevystřelil.

19. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Baník Ostrava - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 81. Svěrkoš - 30. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Pospíšil. ŽK: Zápotočný, Volešák, Řezníček (všichni Příbram). ČK: 87. Slepička (Příbram). Diváci: 6309.
Ostrava: Pavlenka - Zawada (81. Vengřinek), Kaša, Baránek, Sukup - Foltýn (64. Svěrkoš), Greguš - Štěpán, Kukec, Krmenčík (78. Holzer) - Škutka. Trenér: Komňacký.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišun - T. Pilík, Krbeček, Volešák (84. Slepička), Zeman (79. Mareš) - Řezníček, Stratil (60. Tarczal). Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: