Hlavní obsah

Brno - Olomouc 2:0Brno udeřilo po krupobití. V záchranářském souboji porazilo Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Zavadil 1 : 0
90. Malík 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Brněnští fotbalisté doma vyhráli v dohrávce 24. kola Gambrinus ligy záchranářský souboj proti Olomouci 2:0 a poskočili v tabulce na desátou příčku. Zvýšili tak svůj náskok na sestupové pozice na čtyři body, zatímco Olomouc klesla na dvanácté místo a od sestupu ji dál dělí dva body. Utkání na začátku druhé půle na devět minut přerušilo krupobití, v 70. minutě pak vstřelil z přímého kopu úvodní gól utkání Pavel Zavadil, výhru v nastavení pojistil premiérovou ligovou trefou střídající Jan Malík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna a Olomouce prchají do kabin poté, co byla dohrávka 24. kola Gambrinus ligy přerušena kvůli krupobití.

Článek
Fotogalerie

Brňané, kteří z posledních osmi domácích zápasů pošesté vyhráli, vsadili od začátku na ofenzivní hru. Na hrotu útoku se objevil uzdravený Kroupa, nahradil nejlepšího střelce týmu Markoviče, který si na předzápasovém tréninku natrhl sval.

Územní převaha vynesla Zbrojovce i několik slibných šancí, jenže v zakončení domácí hráči potvrdili svou největší jarní slabinu. V 7. minutě Fischer přehodil lobem olomouckou branku, vzápětí gólman hostů Zlámal zlikvidoval po Zavadilově trestném kopu hlavičku Skaláka. Sigma postupně zpřesnila hru zadních řad a srovnala krok, v útoku ale nebezpečná nebyla.

V první půli trefili jen tyč

V závěru poločasu domácí fotbalisté opět dvakrát zahrozili. Ve 40. minutě trefil Hyčka po Zavadilově trestném kopu tyč a hned z další akce, kterou založili Zavadil se Skalákem, se dostal míč před volného Kroupu. Hrozící nebezpečí však odvrátil včasným vyběhnutím Zlámal, jenž stačil míč vyrazit.

Olomoucký kouč Psotka se v poločase pokusil zvýšit útočnou sílu Sigmy, místo nevýrazného Rolince zařadil na hrot útoku Depetrise. V 54. minutě se nad stadionem přehnala bouře provázená deštěm, silným větrem a kroupami. Rozhodčí Nenadál utkání na devět minut přerušil a hráče poslal do šaten.

Po neplánované přestávce získali Brňané územní převahu a zužitkovali ji v 70. minutě, když Houska těsně za hranicí trestného území fauloval pronikajícího Fischera. Z přímého kopu našel Zavadil skulinu ve zdi, rozšířené o několik domácích hráčů, a na jeho střelu k tyči olomoucký brankář nedosáhl.

Olomouc se dostala k útočnějšímu pojetí až v posledních deseti minutách, kdy se domácí zatáhli do obrany. Jenže v nastavení přidal druhý gól po necelé minutě pobytu na hřišti střídající Malík, který po protiútoku a Paškově centru hlavou definitivně pojistil vítězství Brna.

24. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 70. Zavadil, 90.+6 Malík. Rozhodčí: Nenadál - Blažej, Dobrovolný. ŽK: Pašek - Dreksa, Varadi. Diváci: 2413.
Brno: Doležal - P. Buchta, Pernica, Schuster - Šisler, Fischer, Zavadil, Keresteš - Skalák (90.+5 Malík), Kroupa (76. Pašek), Hyčka (90.+7 Lutonský). Trenér: Kotal.
Olomouc: Zlámal - Zahradníček, Dreksa, Škerle, Javůrek - Varadi, Houska, Pospíšil, Navrátil (78. Falta), Schulmeister (90. Nepožitek) - Rolinc (46. Depetris). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: